Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Κατερίνα Παναγιώτου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Κατερίνα ΠαναγιώτουΞεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 11 ετών και απέκτησε το Πτυχίο στην τάξη της Μάρως Δοβέλου. Έχει παρακολουθήσει Master Classes των Dejan Ivanovich, Marco Socias, Oscar Ghiglia και Roberto Aussel. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές της στην με τον Μιχάλη Κονταξάκη για την προετοιμασία του Διπλώματος. Στην τάξη του Γιάννη Τουφεξή απέκτησε πτυχίο στα Ανώτερα Θεωρητικά (Ειδικό Αρμονίας).

Στα πλαίσια του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Βέροια έλαβε μέρος στην τελική συναυλία σε κιθαριστικό κουαρτέτο, αλλά και στην ορχήστρα κιθαριστών, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Helmut Oesterreich. Συμμετείχε επίσης στο 19ο Φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης παρακολουθώντας Master Classes και συμμετέχοντας στην ορχήστρα κιθαριστών υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου.

Παράλληλα, συνεχίζει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι, προετοιμάζοντας το Δίπλωμα Μονωδίας με τη Λουκία Σπανάκη, ενώ παλαιότερα παρακολούθησε μαθήματα Μονωδίας με τη Jane Henschel (Duesseldorf-Γερμανία), την Ελπινίκη Ζερβού και τη Φωτεινή Κωστοπούλου. Έχει παρακολουθήσει Master Classes Μονωδίας με τους Δημήτρη Καρβράκο, Martin Vacha (Gutenstein-Αυστρία), Michael Chance και Cheryl Studer.

Στα πλαίσια του Μουσικού Χωριού 2010 στο Πήλιο διδάχθηκε τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό από τη Σαβίνα Γιαννάτου, συμμετέχοντας στην τελική συναυλία του εργαστηρίου αλλά και στο έργο «Επίκυκλος» του Συνθέτη Γιάννη Χρήστου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα Jazz φωνητικής, αρμονίας και αυτοσχεδιασμού με τη Λουκία Παλαιολόγου.

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Εργαστήρι της Σίφνου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Εμφανίζεται επίσης σε συναυλιακούς χώρους τραγουδώντας τη μουσική των Κελτών.

Παράλληλα με τις σπουδές της στη Μουσική, αρίστευσε στη Νομική Σχολή Αθηνών, ολοκληρώνοντας και Μεταπτυχιακό κύκλο.


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr