Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Ιωάννα Λύκου

Η Ιωάννα Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Ξεκίνησε τις θεατρικές της σπουδές στην Αθήνα και συνέχισε την εκπαίδευση της με υποτροφία στο Oxford College of Arts (Foundation in Performing Arts). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Exeter (Μaster in advance theatre practice) με ειδικότητα στις τεχνικές ανάπτυξης και εφαρμογές της θεατρικής πράξης, ενώ παράλληλα παρακολούθησε ιστορία τέχνης και παιδαγωγική θεάτρου.

Έχει δουλέψει ως εμψυχώτρια εφαρμοσμένου δράματος στο South West of England, School for Blind People. Παράλληλα εργάστηκε στο South West College of Arts και συγκεκριμένα στο τμήμα Performing Arts ως εισηγήτρια μαθημάτων Voice and Body in Ancient Greek tragedy and comedy.

Συνεργάστηκε ως performer με Αγγλικές θεατρικές ομάδες, όπως η Dust Physical Theatre Company. Κύριος στόχος των παραστάσεων / project ήταν η έρευνα με βάση τα συστήματα σκηνοθεσίας και υποκριτικής του εικοστού αιώνα.

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Σύρο ως καθηγήτρια θεατρικής εκπαίδευσης στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα διδασκαλίας: Η θεατρική τέχνη στην εκπαίδευση. Συνεργάζεται με το πολιτιστικό τμήμα της Νομαρχίας Κυκλάδων ως εισηγήτρια Δραματοποίησης.

Από το 2008 καθοδηγεί υπό την αιγίδα των Φίλων των Ελληνικών Νησιών και της Θάλασσας, παιδικό θεατρικό εργαστήρι στο νησί της Ικάριας. Επίσης είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τους καλλιτεχνικούς αγώνες Παραστατικές Τέχνες και Νέοι, υπό την αιγίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                      Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr