Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε κιθάρα παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό άριστα από το Πειραματικό Ωδείο με καθηγητή τον Κώστα Γρηγορέα και στα θεωρητικά μαθήματα με καθηγητή τον Πέτρο Τσιτσόπουλο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια των HUBERT KAPPEL και ROLAND DYENS.

Ο Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης, παράλληλα με τις σπουδές του στην μουσική, έχει ασχοληθεί με την ποίηση δουλεύοντας πάνω στη γραφή και τη μελοποίηση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την σύνθεση έντεχνης και κλασικής μουσικής, έχει γράψει έργα για κλασική κιθάρα και μουσικά σχήματα, όπως και μεταγραφές Ελλήνων και ξένων συνθετών. Έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Νίκο Παπακώστα, με καλλιτέχνες της παραδοσιακής και έντεχνης σκηνής και είναι μέλος στο σχήμα ΑΛΧΗΜΕΙΑ Band.

Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σχήματα Ηχοδραση και Ensemble Κodaly και με τους διευθυντές ορχήστρας Μιχάλη Πατσέα και Antonello Gotta.

Είναι κάτοχος κρατικού πτυχίου αργυροχρυσοχοΐας.

Ο Δημήτρης Χατζηγιακουμίδης διδάσκει κιθάρα στα ωδεία "Μουσική Σχολή Ιουλιέτα Μπαλάσκα" και στά "Εκπαιδευτήρια Γείτονα" καθώς και στο "εργαστήρι μουσικής" στη Σέριφο.

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                      Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr