Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Τάκης Γιαννόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Οι σπουδές του στην κλασική κιθάρα ξεκινούν σε ηλικία επτά ετών στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών και ολοκληρώνονται το 2012, παίρνοντας δίπλωμα κιθάρας με βαθμό “Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο” με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά. Ακολούθως, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές κλασσικής κιθάρας με καθηγητή τον Ευάγγελο Μπουντούνη.

Έχει βραβευτεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς κιθάρας όπως το Μικρό Φεστιβάλ Κιθάρας Ωδείου Αγίου Στεφάνου, οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κιθάρας δήμου Αγίων Αναργύρων.

Έχει λάβει μέρος ως ενεργό μέλος και ως ακροατής σε πολλά Master Classes με δασκάλους σπουδαίους Έλληνες και ξένους σολίστες, όπως οι: Ε. Μπουντούνης, Κ. Κοτσιώλης, Β. Μαστοράκης, Σ. Γκόλγκαρης, D. Ivanovic, J. Jouve, M. Tamayo, V. Ivanovic. Έχει υπάρξει μέλος στις συμφωνικές ορχήστρες “Νικόλαος Μάντζαρος” και “Μάνος Λοΐζος”. Από το 2012 αποτελεί μέλος της ορχήστρας “Κιθαριστές” υπό τη διεύθυνση του Ε. Μπουντούνη, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις με σημαντικότερες αυτές του Μεγάρου Μουσικής τον Δεκέμβριο του 2012 και το Νοέμβριο του 2014.

Παράλληλα με τη σολιστική του δραστηριότητα συμμετέχει στο τρίο κιθάρας με τον Αλέξανδρο Παντελιά και τον Αντώνη Παπαδάκη. Η πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη σειρά “Γέφυρες - μέρες Κιθάρας” στις 20 Νοεμβρίου 2014.

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου - Καρόρη» και στο ωδείο Λαμπίρη.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συνεχίζει τις σπουδές του για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα “Εφαρμογές της Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία”.


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                      Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr