Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Λητώ Φλωράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών πτυχίου κλασικού βιολιού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με δασκάλα την Δήμητρα Αγγελοπούλου.

Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική παράδοση μέσω του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Σπούδασε Μουσικολογία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνομουσικολογία στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία εργάσθηκε στο Αρχείο Ήχου της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, στο τμήμα Μουσικής του Κόσμου και Παραδοσιακής Μουσικής, με ειδικότερη ενασχόληση με τη μουσική των Βαλκανίων.

Στην Αθήνα εργάσθηκε ως μέλος του ερευνητικού προγράμματος Καταγραφή, Μελέτη και Προβολή της Μουσικοχορευτικής Παράδοσης της Θράκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στην ομάδα του Παύλου Κάβουρα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παραδοσιακό βιολί και παρακολουθεί μαθήματα βιολιού και θεωρητικών ανατολικής μουσικής (μακάμια) στο Τμήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών.

Είναι μέλος του Con Fusion Quartet, ενώ ως μέλος παραδοσιακών μουσικών σχημάτων έχει παίξει σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε παραστάσεις θεάτρου σκιών. Από το 2006 εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Αττικής και στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη».


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                      Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Σταδίου 28, 10564 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr