Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Δήμητρα Αντωνίου

Δήμητρα ΑντωνίουΗ Δήμητρα Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ξεκίνησε σπουδές κλασικής κιθάρας σε ηλικία 10 ετών στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη” με καθηγητή τον Αλέξανδρο Κάλκο και συνεχίσε στο Ωδείο «Εν Οργάνοις» με τον ίδιο καθηγητή από όπου πήρε πτυχίο το 2010 ενώ το 2011 πήρε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με καθηγήτρια τη Στέλλα Μακρυγιάννη.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα master class κιθάρας με διακεκριμένους σολίστες κάποιοι από τους οποίους είναι οι: Α. Μπότση, Δ. Κουρζάκη, Φ. Κουτσοθόδωρο, R. Aussell, R. Dyens, H. Käppel, D. Russell, R. Gallen και O. Ghiglia.

Το 2008 αποφοίτησε από το «Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2010 διορίστηκε ως νηπιαγωγός στα Δωδεκάνησα. Από το 2011 βρίσκεται στο 2/Θ Νηπιαγωγείο Αστυπάλαιας όπου το 2014 το προτεινόμενο πρόγραμμά της "Μουσικοχώρα Αστυπάλαιας" χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στα πλαίσια της δράσης "Μαθαίνουμε Παρέα" και με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκαν δύο συναυλίες και έγινε αγορά πολλών κρουστών οργάνων και ξυλοφώνων. Από εκείνη τη χρονιά έχει οργανώσει και συντονίζει στο χώρο του Νηπιαγωγείου δωρεάν μουσικά εργαστήρια στα οποία προσέρχονται όσα από τα παιδιά του νησιού επιθυμούν.

Από το 2016 είναι φοιτήρια του μεταπτυχιακού προγράμματος "Μουσική Παιδαγωγική" του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης της δπλωματικής της διατριβής.

 

Η Δήμητρα Αντωνίου επιστρέφει στα νησιά! Την Άνοιξη του 2009 επισκέπτεται τη Σέριφο, τη Σίφνο και την Κίμωλο ως μέλος της Ορχήστρας «Καμεράτα» των Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και με διευθυντή τον κ. Αλέξανδρο Μυράτ. Από το 2011 υπηρετεί στο 2/Θ Νηπιαγωγείο Αστυπάλαιας από όπου το Μάρτιο του 2017 έστειλε στην πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωνσταντινίδη το παρακάτω μήνυμα:

Κυρία Κωνσταντινίδη καλησπέρα!
Τι κάνετε; Παρακολουθώ τις δράσεις σας και ζηλεύω τρομερά!!
Ασχολούμαι πολύ με τη μουσική και σκέφτομαι συνεχώς το εργαστήρι μας! Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν απουσίαζε από αυτήν η μουσική. Πριν τέσσερα χρόνια εξασφάλισα μία επιχορήγηση 3000 ευρώ από το Ίδρυμα Λάτση και το χρησιμοποίησα για να αγοράσω μουσικά όργανα για το νηπιαγωγείο και να πραγματοποιηθούν κάποιες συναυλίες στο νησί. Από τότε έχω οργανώσει αφιλοκερδώς κάποιες ομάδες ξυλοφώνων στις οποίες φέτος συμμετέχουν αισίως 20 παιδιά και έτσι ξαναβιώνω τον ενθουσιασμό που ένιωθα όταν βρισκόμουν κι εγώ στην ορχήστρα μας. Επίσης φέτος τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στη Μουσική Παιδαγωγική και η επιβλέπουσα της πτυχιακής μου μου έχει ήδη προτείνει να συνεχίσουμε σε διδακτορικό.
Δεν τα λέω όλα αυτά για να 'δειχτώ' αλλά γιατί σας θεωρώ συνυπεύθυνους για την όποια επιτυχία μου στη μουσική. Από εσάς ξεκίνησαν όλα και δεν περνάει μέρα που να μην νιώσω ευγνωμοσύνη!!

Ο Σύνδεσμος την συγχαίρει για τις επιτυχίες της και της εύχεται καλή σταδιοδρομία. Ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και πάλι!!!

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr