Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου - MuSifanto
Σίφνος 4-10 Ιουλίου 2017

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου, MuSifanto 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 4-10 Ιουλίου 2017 στη Σίφνο από το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου - MuSifantoΣτόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού και οι φίλοι επισκέπτες, γνωρίζοντας ότι πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, να συμμετέχουν σε σταθερή βάση και να έρχονται σε επαφή με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας και θέλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας της οποίας θα είναι εταίροι και για τα μέλη της οποίας η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι» καλλιτεχνικής έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.

Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές των νησιωτικών Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου να διδαχθούν από σπουδαίους μουσικούς, να τους ακούσουν να παίζουν στα ρεσιτάλ τους και έτσι να εμπνευσθούν από το παράδειγμά τους, ώστε να προχωρήσουν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά στη μελέτη της μουσικής. Η λέξη MuSifanto συνθέτει τις Μούσες και τη Μουσική με το Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.

Το Φεστιβάλ οργανώνει ο «Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

 • Σεμινάρια που απευθύνονται σε μαθητές κλασικής κιθάρας, πιάνου, φλάουτου, κοντραμπάσου και μουσικής δωματίου.

 • Καθημερινές συναυλίες με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, με έμφαση στην κλασική μουσική.

Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη, ώστε να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 4ου Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου

Τρίτη 4 Ιουλίου - Ώρα: 21:00
Ρεσιτάλ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου
4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου - MuSifantoΠολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»

Τετάρτη 5 Ιουλίου - Ώρα: 21:00
Συναυλία μουσικής δωματίου
Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο) & Μυρτώ Ακρίβου (πιάνο)
Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»

Πέμπτη 6 Ιουλίου - Ώρα: 21:00
Ρεσιτάλ κιθάρας Κώστας Τοσίδης
Αυλή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Βάου, Καταβατή

Παρασκευή 7 Ιουλίου - Ώρα: 19:00
Μουσικός περίπατος
Μουσικός περίπατος από τον Αγ. Κωνσταντίνο (Αρτεμώνα) στον Αϊ Γιάννη (Πάνω Πετάλι) και στην Παναγία τη Γερανιοφόρα (Απολλωνία). Στα καλντερίμια του νησιού μάς περιμένουν... μουσικές εκπλήξεις.

Σάββατο 8 Ιουλίου - Ώρα: 21:00
Συναυλία «Cantaré με φωνή και δύο κιθάρες»
Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο), Δημήτρης Κουρζάκης (κιθάρα), Άγγελος Μπότσης (κιθάρα)
Ι.Μ. Παναγία τα Φυρόγια

Κυριακή 9 Ιουλίου - Ώρα: 20:00
Μαθητική συναυλία κιθάρας και κοντραμπάσου
Με τους μαθητές των σεμιναρίων κιθάρας και κοντραμπάσου και τους μαθητές και τους δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου - Καρόρη»
Πλατεία Κάτω Πεταλιού

Δευτέρα 10 Ιουλίου - Ώρα: 20:00
Μαθητική συναυλία πιάνου και μουσικής δωματίου με τους μαθητές των σεμιναρίων πιάνου και μουσικής δωματίου
Συμμετέχουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου –Καρόρη»
Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις

 

Τα σεμινάρια του 4ου Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και τα παρακάτω σεμινάρια.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν και οι δάσκαλοι των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου

 

Πώς θα συμμετάσχετε στα σεμινάρια του Φεστιβάλ

 • Κατεβάστε και συμπληρώστε το ψηφιακό δελτίο συμμετοχής στα σεμινάρια του Φεστιβάλ και στη συνέχεια στείλτε το στο email του Συνδέσμου info@filoitounisiou.gr .

 • Εναλλακτικά, κατεβάστε, εκτυπώστε και συμπληρώστε το δελτίο συμμετοχής στα σεμινάρια του Φεστιβάλ και στη συνέχεια παραδώστε το ή αποστείλτε το ταχυδρομικά στο γραφεία του Συνδέσμου: Αλεξανδρουπόλεως 23 11527 Αθήνα

 • Τα Δελτία Συμμετοχής θα γίνονται δεκτά μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2017.

 • Καταθέστε το ποσό της συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου (αναγράφεται στο δελτίο) με αναγραφή του ονόματος του συμμετέχοντος στα σεμινάρια.

 • Εξασφαλίστε τη διαμονή σας στη Σίφνο τις μέρες του Φεστιβάλ!
  Αποκλειστικά για τους μαθητές των σεμιναρίων που δεν έχουν δικό τους χώρο διαμονής, o Σύνδεσμος εξασφάλισε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τις πρώτες 20 συμμετοχές του Φεστιβάλ. Με ημερήσιο κόστος 22€ ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό και μεσημεριανό μπορούν να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Αρτεμών στην Απολλωνία.
  Για την κράτηση των συγκεκριμένων δωματίων είναι απαραίτητο να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε τη σχετική ψηφιακή φόρμα και στη συνέχεια να τη στείλετε στο email του Συνδέσμου info@filoitounisiou.gr και τελικά να επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα. Προκειμένου να κατοχυρωθεί η κράτησή σας το κόστος διαμονής πρέπει να προπληρωθεί.
  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

 • Εξασφαλίστε τη μεταφορά σας προς και από τη Σίφνο!
  Πληροφορηθείτε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την επίσημη σελίδα της AEGEANSPEEDLINES και φροντίστε εγκαίρως για την έκδοση των εισιτηρίων σας!
  Για όλους τους συμμετέχοντες στο 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου, ο Σύνδεσμος έχει εξασφαλίσει έκπτωση 30% στην οικονομική θέση του σκάφους SPEEDRUNNER. Το κόστος του εισιτηρίου για τα δρομολόγια Πειραιάς – Σίφνος και Σίφνος – Πειραιάς διαμορφώνεται στα 36€ (συνολικό κόστος 72€ για ταξίδι με’ επιστροφής).
  Όποιος επιθυμεί να επωφεληθεί από αυτήν την έκπτωση μπορεί να κατεβάσει και να συμπληρώσει τη σχετική ψηφιακή φόρμα και στη συνέχεια να τη στείλει στο email του Συνδέσμου info@filoitounisiou.gr. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η κράτηση θέσης, το κόστος του εισιτηρίου πρέπει να προπληρωθεί.

 

Οποιαδήποτε συνεισφορά, όσο μικρή και αν είναι, θα κάνει τη διαφορά!

Η στήριξη όλων ώστε το Φεστιβάλ Μουσικής MuSifanto 2017 να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά από τα Μουσικά Εργαστήρια του Συνδέσμου από τα 6 νησιά που υπηρετεί να χαρούν, να συνεργαστούν, να αυξήσουν τις γνώσεις τους στη μουσική ερχόμενοι σε επαφή με διάσημους μουσικούς/εκπαιδευτές σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον!
Βοηθήστε μας να τους προσφέρουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει ζωές! Και η πιο μικρή συνεισφορά μετράει!

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια! Κάντε κλικ στο κουμπί Donate και μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal καταβάλετε την προσφορά σας! Κάθε ποσό κάνει τη διαφορά!

Επίσης μπορείτε να ενισχύσετε το Σύνδεσμο μέσω τραπεζικής κατάθεσης.
Για τη διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης του Συνδέσμου:
ALPHA BANK:103-00-27 860 125 40            IBAN GR55 0140 1030 1030 0278 6012 540

 

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ!

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr