Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


2ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου - MuSifanto
Σίφνος 5-12 Ιουλίου 2015

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Μουσικής στη Σίφνο που σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου θα πραγματοποιηθεί στις 5-12 Ιουλίου 2015 με τον τίτλο "MuSifanto"! (συνθετικά του τίτλου οι μούσες - μουσική και το - SiFanto - μια από τις παλαιές ονομασίες του νησιού).

Doublebass MasterclassΟι παράγοντες, που μας ώθησαν να αποφασίσουμε και φέτος αυτό το δύσκολο εγχείρημα, ήταν η ενεργή στήριξη του Δήμου του νησιού, η επιτυχία της περυσινής προσπάθειας και η ενθουσιώδης αποδοχή από το κοινό που το παρακολούθησε. Κύριος όμως λόγος για την απόφαση μας αυτή είναι η ανταπόκριση των παιδιών μας, που πήραν μέρος στα περυσινά Σεμινάρια και τις συναυλίες, όπως και η επιθυμία μας το Φεστιβάλ Μουσικής στη Σίφνο να γίνει ένας θεσμός, που θα προσφέρει στους μαθητές όλων των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου, στους δασκάλους τους αλλά και σε όσα παιδιά το επιθυμούν, την μελέτη κοντά σε διακεκριμένους μουσικούς και την απόλαυση πολλών ειδών καλής και υψηλού επιπέδου μουσικής, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το ενδιαφέρον τους για αυτή.

Έχουμε τη τύχη στη προσπάθεια μας αυτή να μας πλαισιώνουν πολύτιμοι συνεργάτες, εξαίρετοι μουσικοί και παιδαγωγοί με διεθνή καριέρα, που με ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς θα διδάξουν στα Σεμινάρια κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, αυτοσχεδιασμού, ταραντέλλας και πολυφωνικού τραγουδιού και θα συμπράξουν μόνοι τους, ή και με τους μαθητές τους, στις καθημερινές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά επιλεγμένους χώρους του νησιού.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μουσικής περιλαμβάνονται επίσης ανοιχτά σεμινάρια ταραντέλλας, πολυφωνικού τραγουδιού των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας και αυτοσχεδιασμού που απευθύνονται σε όσους από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.

Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί ακόμα με έκθεση έργων μαθητών του Δημοτικού, νησιών και παράκτιων πόλεων, που πήραν μέρος τη τελευταία πενταετία στον Ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που οργανώνει ο Σύνδεσμος, με θέματα που αναφέρονται στην ιστορία, τις παραδόσεις και το φυσικό περιβάλλον του τόπου τους. Σε αυτήν θα αναδειχτεί η φαντασία η πρωτοτυπία και ο αυθορμητισμός της ηλικίας.

Τέλος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο περίπατος σε ένα από τα πολλά μονοπάτια του νησιού θα προσφέρει «μουσικές εκπλήξεις» που θα οδηγήσουν τα βήματα μας στο Μουσικό Εργαστήρι Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη εκεί όπου τα παιδιά της Σίφνου ανακαλύπτουν τη χαρά της μουσικής παιδείας.

Ευχαριστούμε τους: Διονύση Μαλλούχο, Βασίλη Παπαβασιλείου, Michael Klinghoffer, Φανή Αντωνέλλου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ελένη Ζαχοπούλου, Δημήτρη Κουρζάκη, Άγγελο Μπότση, το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Νοτίου Ιταλίας Εncardia, Αλέξανδρο Κάλκο, Αμαλία Κουντούρη. Επίσης τους δασκάλους κλασικής κιθάρας των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα νησιά: Αλέξη Σακίρι, Βασίλη Λάμη, Τάκη Γιαννόπουλο και Βαγγέλη Γαγλία ο οποίος θα κάνει μια ιδιαίτερη παρουσίαση για το flamenco.

Το 2ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου πραγματοποιείται με την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

                       

 

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ!

 

Ευχαριστούμε θερμά

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr