Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2011

Στις 2 Ιουλίου 2011 το βράδυ στο μικρό πέτρινο θεατράκι του χωριού Βωλάξ 10 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου και μαθητές από την Αθήνα έδωσαν μια εκπληκτική συναυλία κλασικής κιθάρας και τραγουδιού. Μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον αυτού του τόσο ιδιαίτερου χωριού με τους τεράστιους ογκόλιθους που φημίζεται για τα τοπικά του προϊόντα και κυρίως για τη τέχνη της καλαθοπλεκτικής, τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν παιδικά τραγούδια ενώ οι ποιο προχωρημένοι και μεγαλύτεροι μαθητές, μεταξύ τους και ο γιατρός κύριος Χρηστίδης, ερμήνευσαν σόλο, η σε μικρά σύνολα έργα F. Carulli, S. Myers, F. Tarrega, B. Mπουντούνη, Μ. Χατζιδάκι, κ.ά. Η μαθήτρια Λία Κουσουνάδη ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο δύο γνωστά τραγούδια πλαισιωμένη από το σύνολο της ορχήστρας των κιθαρωδών. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κυρία Αλίκη Νταή, δασκάλα κλασικής κιθάρας στο Μουσικό Εργαστήρι Τήνου, και το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται εντυπωσίασε κυρίως για τη ποιότητά της.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΤήνουΤη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου κύριος Στέφανος Λαγουρός και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου κύριος Βιδάλης που υποσχέθηκαν πως θα συνδράμουν και θα υποστηρίξουν ενεργά τη συνέχιση του Μουσικού Εργαστηρίου στο νησί. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Βωλάξ, κύριος Πιπέρης που και εκείνος έδειξε μεγάλη προθυμία να στηρίξει το Εργαστήρι. Είχε μάλιστα εντάξει τη συναυλία στο πολιτιστικό πρόγραμμα του χωριού του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κυρία Μαρία Κωνσταντινίδη, η Β' Αντιπρόεδρος κυρία Άννα Μπαρδοπούλου και η Γενική Γραμματέας κυρία Αλεξάνδρα Μάντη. Είχαμε ακόμα τη χαρά να έχουμε κοντά μας δύο μέλη του Συνδέσμου μας, τις κυρίες Λένα Χατζηπέτρου και Άννα Μπαρτζόκα.

Ακολούθησε γεύμα με τοπικές «λιχουδιές» που προσέφερε ο Σύνδεσμος στο τοπικό ταβερνάκι.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμο Τήνου που ανέλαβε τα μεταφορικά των μαθητών από την Αθήνα, το Πρόεδρο της Κοινότητας Βωλάξ για τη συνεργασία και τον κύριο Γιάννη Δελότη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Porto Tango που φιλοξένησε τους μαθητές από την Αθήνα. Όλοι όσοι είχαμε τη τύχη να βρεθούμε εκείνο το βράδυ στη Βωλάξ δώσαμε ραντεβού για του χρόνου με τη πεποίθηση πως το Μουσικό Εργαστήρι της Τήνου θα έχει πλέον τη θέση του μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και ότι θα έχει προσελκύσει περισσότερα παιδιά για να τα υπηρετήσει.

Και ένα σχόλιο από τον κύριο Χρηστίδη στην ερώτηση μας για την αφοσίωση του στο Εργαστήρι, και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του : «Μα άμα βλέπεις την ηλιαχτίδα να έρχεται κάθε δεύτερο Σάββατο, δεν θα την στηρίξεις;»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »


Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2010

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΤήνουΣτην αίθουσα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιουλίου 2010 η συναυλία των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου.

Τα παιδιά στην Τήνο διδάσκονται, για την ώρα, μόνο κιθάρα και σ’ αυτήν παρουσίασαν τις γνώσεις τους. Μαζί τους έπαιξαν ο δάσκαλός τους Περικλής Σακελλαρίδης και η (καινούργια) δασκάλα Αλίκη Νταή. Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε για το τραγούδι της η μαθήτρια Λία Κουσουνάδη, όπως άλλωστε και όλα τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου, από τους γονείς και τους φίλους τους, που παρακολούθησαν τη συναυλία, ανάμεσά τους η Γυμνασιάρχης κ. Γάσπαρη.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας κ. Αλεξάνδρα Μάντη, που προλόγισε τη Συναυλία και το μέλος του Δ.Σ. κ. Καίτη Μινώτου.

 

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2009

Μουσικό Εργαστήρι ΤήνουΤο Σάββατο 27 Ιουνίου 2009, έγινε η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου στην Τήνο. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Γιώργος Μπουλαζέρης (κλασική κιθάρα), δάσκαλος μουσικής - συνεργάτης του Συνδέσμου μας.
Τα παιδιά ερμήνευσαν έργα κλασικής κιθάρας. Παίζοντας σε σόλο, ντουέτο και όλοι μαζί οι μικροί μαθητές μας απέδειξαν ότι είχαν αποκτήσει αρκετές γνώσεις και μας χάρισαν μερικές όμορφες στιγμές με τη δροσιά και τον ενθουσιασμό τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγγενείς, γονείς και φίλοι των παιδιών. Το Δ.Σ. του συνδέσμου εκπροσώπησε η κ. Αλεξάνδρα Μάντη.

Τη συναυλία φιλοξένησε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr