Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Μουσικά Εργαστήρια: ΤΗΝΟΣ

Ιδρύθηκε το 2006, με πρωτοβουλία γονέων και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ), που τον πρώτο χρόνο φιλοξένησε το Μουσικό Εργαστήρι στους χώρους του. Τα μουσικά όργανα προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου.

Τον Δεκέμβριο του 2007 ο καθηγητής κιθάρας και μέλος της Ορχήστρας των Κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη κ. Γ Μπουλαζέρης, έδωσε ρεσιτάλ κιθάρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στο Μουσικό εργαστήρι της Τήνου έχουν διδάξει ο Γιώργος Μπουλαζέρης και ο Περικλής Σακελλαρίδης κλασική κιθάρα και η Ιουλία Μιχαηλίδου προπαιδεία και φλάουτο.

Μέχρι το 2013 το Μουσικό Εργαστήρι λειτούργησε με αποκλειστική οικονομική στήριξη από το Σύνδεσμο και σε αίθουσες του Γυμνασίου στη Χώρα, που ευγενικά παραχωρούνται από τη Διεύθυνσή του.

Για το έτος 2013-2014 σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να επιδοτεί τα μαθήματα κλασικής κιθάρας για τους μαθητές Μάρκο Κουσουνούδη και Μαρίνα Ανδροβιτς παρά τη διακοπή της λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου για λόγους που αφορούν αποκλειστικά τις τοπικές συνθήκες του νησιού. Η καθηγήτρια τους κυρία Αλίκη Νταή εισηγήθηκε προσωπικά τη στήριξη των δύο αυτών παιδιών που διαθέτουν ταλέντο και την επιθυμία να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές και μετά το τέλος του σχολείου.

 

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2012

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Τήνου 2012Μια μαγική βραδιά έζησαν στις 3 Αυγούστου 2012, όσοι βρέθηκαν στην συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου της Τήνου. Στο θεατράκι της Στενής, στο ψηλότερο σημείο του χωριού, κάτω από ένα γεμάτο φεγγάρι, 14 παιδιά από τα Μουσικά Εργαστήρια, Τήνου, Λήμνου, Ικαρίας και Σαντορίνης και μαθητές κιθάρας από την Αθήνα, ενώθηκαν σε μια κοινή συναυλία. Έπαιξαν και τραγούδησαν κλασικά και παραδοσιακά κομμάτια με κιθάρες, φλογέρες, βιολί και μεταλόφωνα. Συμμετείχε η κυρία Αμαλία Κουντούρη, σολίστ φλάουτου, που δίδαξε για τα πρώτα 12 χρόνια λειτουργίας του στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη». Συμμετείχε επίσης η κυρία Ματίνα Κοτσιφού που συνόδευσε μαθητές της από το Μουσικό Εργαστήρι της Σαντορίνης. Η συναυλία εντάχτηκε στο Φεστιβάλ του Δήμου Τήνου με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κύριο Θέμη Ροδαμίτη που προλόγισε την βραδιά.

250 θεατές χειροκρότησαν την εκδήλωση, που περιείχε επίσης κείμενα του Jaques Lacarriere, σαν φόρο τιμής του Φεστιβάλ στον συγγραφέα και ελληνιστή, φίλο της Τήνου, που χάθηκε πρόσφατα.

Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της συναυλίας ήταν ότι, για 4 ημέρες, έφερε κοντά μεταξύ τους παιδιά από διαφορετικά νησιά. Γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες, ξεναγήθηκαν στο νησί, πέρασαν μια βραδιά τραγουδώντας με τα παιδιά της Στενής, καλεσμένα από τον Πολιτιστικό της Σύλλογο "Τσικνιάς", και τέλος ένωσαν τις προσπάθειες και τις ικανότητές τους, ώστε να γίνουν ένα μουσικό σύνολο με αξιώσεις και υψηλή ποιότητα. Η επιτυχία της όλης δράσης οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στην κυρία Αλίκη Νταή, δασκάλας κλασικής κιθάρας στο Μουσικό Εργαστήρι της Τήνου, που ανέλαβε την προετοιμασία την οργάνωση και τον συντονισμό της σε συνεργασία με τους άλλους δασκάλους και ιδιαίτερα με τον κύριο Ροδαμίτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

 

Παλιότερες Δράσεις του Μουσικού Εργαστηρίου


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr