Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

Εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2013-2014

Καλοκαιρινή Συναυλίου Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2014

Καλοκαιρινή Συναυλίου Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2014Το Μουσικοθεατρικό έργο «Στα Μυστικά της Θάλασσας» που παρουσίασε το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου στις 4 Αυγούστου 2014 στο Θεατράκι Συνδέσμου Σεριφίων, κατόπιν της ευγενικής πρόσκλησης εκ μέρους των οργανωτών του Ετήσιου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Σερίφου ήταν για όσους το παρακολουθήσαμε ένα ξάφνιασμα και μια αποκάλυψη: η έμπνευση, η ευρηματικότητα του σεναρίου με τα σαφή περιβαλλοντικά και παιδαγωγικά μηνύματα, αποτέλεσμα συνεργασίας παιδιών και δασκάλων, η μουσική επένδυση με εκτελεστές μαθητές και δασκάλους που συνόδευαν την αφήγηση, η χορωδία στην οποία συμμετείχε με επιτυχία και ο ιερέας Δανιήλ, τα εντυπωσιακά σκηνικά, παραγωγή του Μουσικού Εργαστηρίου, όλα σε απόλυτη αρμονία και συνέργια μεταξύ τους, και προ παντός το πηγαίο κέφι των συντελεστών που παρέσυρε το πολυπληθές κοινό που απήλαυσε και συμμετείχε στη βραδιά με ενθουσιασμό. Αποτέλεσμα σπουδαίας ομαδικής δουλειάς που γίνεται όλο το χρόνο στο Μουσικό αυτό Εργαστήρι του νησιού και που αποδίδει χάρη στη καλή συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου, του Δήμου, των δασκάλων που το υπηρετούν, των γονέων και όλων όσοι το στηρίζουν.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη και σε όλη τη Δημοτική Αρχή όπως και στον κ. Στράτο Μαστοράκη οργανωτή του Φεστιβάλ Σερίφου 2014 για την καλή συνεργασία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου 2014

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου 2014Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου πραγματοποίησε και φέτος την κοπή της πίτας στις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Η μικρή γιορτή έγινε στο προαύλιο του λυκείου Σερίφου, μια και ο καιρός θύμιζε άνοιξη. Δάσκαλοι και παιδιά το αξιοποίησαν στο έπακρο οργανώνοντας μουσικά παιχνίδια. Οι μεταμφιέσεις των μικρών μαθητών έδωσαν αποκριάτικο τόνο στη γιορτή!

Η μεγάλη, κατά παράδοση πλέον, πίτα είχε τρία φλουριά, ώστε καμία ηλικία να μη μείνει παραπονεμένη!!

Δάσκαλοι, παιδιά και γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Σέριφο

Όπως κάθε χρόνο η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο cafe «Άνεμος», όπου πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2013 στη ΣέριφοΤο μουσικό πρόγραμμα άνοιξε με τους δασκάλους, Ιωάννα Κουκοπούλου και Βασίλη Λάμη, που έπαιξαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συνεχίστηκε με τη Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου και τα πιτσιρίκια της προπαιδείας (το μικρότερο είναι 30 μηνών περίπου), και ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά παίζοντας ντουέτα και κάποιες φορές με συνοδεία φλάουτου και μεταλλόφωνου, κάλαντα και άλλα γνωστά μουσικά κομμάτια. Τη γιορτή έκλεισε η χορωδία ενηλίκων όπου τελειώνοντας, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά.

Ο κόσμος πραγματικά το ευχαριστήθηκε και ζήταγε και άλλο! Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Σερίφου κύριος Α. Αντωνάκης μετά της συζύγου του. Ένα ευχαριστώ στον Κυριάκο και τη Μαρία που μας φιλοξένησαν στον «Άνεμο», στους γονείς που μας γέμισαν με σπιτικά καλούδια, και κυρίως στην Αλεξάνδρα Παππά που με το φλάουτό της ομόρφυνε για ακόμα μια φορά τη βραδιά.

Και του χρόνου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2013

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2013Σε πείσμα των μποφόρ η συναυλία έγινε στο όμορφο θεατράκι της Σερίφου και δεν περιλάμβανε μόνο μουσική αλλά και χορό, το χορό της παρτιτούρας. Μας είχαν πει ότι οι βοριάδες θα κόπαζαν από το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 αλλά δεν μας είπαν ότι θα γυρνούσαν σε βορειοδυτικούς που ήταν ακόμα χειρότεροι.

Η συναυλία ξεκίνησε με τα παιδιά της προπαιδείας, που πάντα ενθουσιάζουν, με τη δασκάλα τους Μάγια Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια τα πρωτάκια του πιάνου και της κιθάρας εκτέλεσαν άψογα τα μικρά τους μουσικά κομμάτια. Χάρη στη συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών τους, δημιουργήθηκαν επιτυχώς μικρά σύνολα από διαφορετικά όργανα πιάνο-μεταλόφωνο, πιάνο-κιθάρα και μεταλλόφωνο-ξυλόφωνο που για πρώτη φορά επιχειρήθηκε σε συναυλία του μουσικού εργαστηρίου. Εδώ φάνηκε και η πρόοδος των μεγαλύτερων παιδιών. Τα κομμάτια που ακούστηκαν ανήκουν σε διαφορετικές μουσικές περιόδους από κλασικά μέχρι ελληνικά παραδοσιακά. Στα ντουέτα αυτά μερικές φορές συνόδευσαν τα παιδιά, οι δάσκαλοί τους Ιωάννα Κουκοπούλου πιάνο, Μάγια Παπαγεωργίου ξυλόφωνο-μεταλόφωνο, και Βασίλης Λάμης κιθάρα. Ακούραστοι και πάντα με χαμόγελο, τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ακολούθησε η χορωδία ενηλίκων τα «Όρθια καλαμάρια» που ξεσήκωσαν τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους. Η συναυλία τελείωσε με το «In the mood» του Joe Garland που εκτέλεσαν οι τρείς δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου [πιάνο, φλάουτο, κιθάρα], εκτέλεση που απολαύσαμε και καταχειροκροτήσαμε.

Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. Ο Δήμαρχος κ. Αντωνάκης δεν μπόρεσε να βρίσκεται κοντά μας, λόγω ανειλημμένων κοινωνικών υποχρεώσεων, όμως τον εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κυρία Φλώρα Προκοπίου. Παρόντες ήταν επίσης καθηγήτριες και δασκάλες του σχολείου, η πρόεδρος του συνδέσμου Σεριφίων, κυρία Φλώρα Πεφάνη που μας παραχώρησε το θέατρο και πολλοί γονείς και φίλοι.

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε η κυρία Τατιάνα Σπυροπούλου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής και μουσική βραδιά στη Σέριφο

Η έκθεση ζωγραφικών έργων των παιδιών από προηγούμενες συμμετοχές στους ετήσιους διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής του Συνδέσμου μας καθώς και η συναυλία που δόθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ήταν μια καινούργια εμπειρία για το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου.

Βασίλης Λάμης στην κιθάρα και Αλεξάνδρα Παππά στο φλάουτοΟ χώρος στο κέντρο PASSAGGIΟ που με προθυμία, μας παραχώρησε ο κ. Πλούταρχος Βασιλάκης αποδείχτηκε πολύ ευχάριστος και ιδιαίτερα λειτουργικός για μικρό ακροατήριο. Ο κ. Πλούταρχος Βασιλάκης προσφέρθηκε με μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει ξανά μελλοντικές μας εκδηλώσεις.

Για την εκδήλωση χρησιμοποιήθηκε το εστιατόριο στο πατάρι του «Passaggio», όπου εκτέθηκαν τα έργα δίνοντας στο χώρο μια χαρούμενη και ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα η αίθουσα διαμορφώθηκε κατάλληλα για τη συναυλία.

Η μουσική βραδιά με το δάσκαλο του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, Βασίλη Λάμη στην κιθάρα και την Αλεξάνδρα Παππά στο φλάουτο, που εθελοντικά προσφέρθηκε να συμμετάσχει, είχε μεγάλη επιτυχία (παρότι ο Βασίλης είχε υψηλό πυρετό). Και οι δύο μουσικοί, πολύ καλά προετοιμασμένοι, είχαν ένα τέλειο δέσιμο μεταξύ τους και απέδωσαν με άνεση και μουσικότητα τα κομμάτια που έπαιξαν. Το ευχάριστο ρεπερτόριο περιλάμβανε γνωστές μελωδίες (από Haydn, Schubert, Boccerini μέχρι Μαμαγκάκη, Χατζιδάκι, παραδοσιακά τραγούδια Αγγλίας, Μεξικού και άλλα). Από το θερμό χειροκρότημα, φαίνεται ότι το ακροατήριο απόλαυσε τη συναυλία.

Παρευρέθησαν ο αγαπητός Δήμαρχος κ. Αντώνης Αντωνάκης, γονείς, παιδιά, φίλοι καθώς και οι δασκάλες του Μουσικού Εργαστηρίου Ιωάννα Κουκοπούλου και Μάγια Παπαγεωργίου.

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Βασιλόπιτα στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου.

Βασιλόπιτα στο Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΠριν την κοπή της πίτας μαθητές της μουσικής προπαιδείας παρουσίασαν μαζί με τη Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου ένα μουσικό παραμύθι με αφήγηση, ξυλόφωνο και μαράκες και μαθητές της κλασικής κιθάρας έπαιξαν μαζί με το δάσκαλό τους Βασίλη Λάμη μερικά κομμάτια. Αμέσως μετά κόψανε την πίτα η οποία είχε δύο φλουριά και δύο διαφορετικά δώρα. Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν οι μαθητές Γιάννης Μαγουλάς και Μαίρη Μπούρη.

Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες του καφέ-μπαρ Άνεμος που με πολλή προθυμία μας παραχώρησαν το χώρο και μας βοήθησαν και προσωπικά με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλες τις μαμάδες που στήριξαν την εκδήλωση και έφεραν κάθε λογής αλμυρές και γλυκές σπιτικές λιχουδιές τις οποίες έφτιαξαν με αγάπη. Ευχαριστούμε και το δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη για την προσωπική παρουσία του και τη συνεχή στήριξη και συνεργασία του.

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr