Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Μουσικά Εργαστήρια: ΣΕΡΙΦΟΣ                                               

Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΙδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 σε συνεργασία με το Δήμο Σερίφου και την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Η πρώτη συνάντηση και παρουσίαση του μαθήματος της Προπαιδείας έγινε στις αίθουσες του Γυμνασίου με τη συμμετοχή παιδιών από όλο το νησί. Οι δασκάλες της Προπαιδείας, Αναστασία Καραχρήστου και Ελεάνα Γεροντοπούλου ετοίμασαν μαζί με τα παιδιά μια παρουσίαση με θέμα το «Φθινόπωρο» που συμπεριλάμβανε, κίνηση, τραγούδι, μουσική, μιμική, με παράλληλη χρήση μικτών μουσικών οργάνων και τη συμμετοχή των γονέων. Ο κ. Αντώνης Αντωνάκης, Αντιδήμαρχος, εκπροσώπησε το Δήμο και ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά και τα πρακτικά θέματα ως και τη μεταφορά του ηλεκτρικού πιάνου από από το Μουσικό Εργαστήρι «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη» της Σίφνου που θα χρησιμοποιηθεί για τα μαθήματα, ώσπου να αποκτήσει και το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου το δικό του πιάνο. Το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαρία Κωνσταντινίδη και η κ. Τατιάνα Σπυροπούλου Μέλος του Δ.Σ..

Το Εργαστήρι φιλοξενείται σε χώρους που ευγενικά παραχωρεί ο Δήμος στο Λιβάδι. Είχε προηγηθεί το Μάιο του 2009 η συναυλία της Ορχήστρας της Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο χωριό Παναγιά που οργανώθηκε στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Καμεράτα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο και το Δήμο Σερίφου.

Ο Σύνδεσμος θερμά ευχαριστεί το Δήμο Σερίφου και ιδιαίτερα τη Δήμαρχο Κυρία Αγγελική Συνοδινού για την ενεργό στήριξη της έναρξης του Μουσικού Εργαστηρίου.

Στο Μουσικό Εργαστήρι της Σερίφου έχει διδάξει η Αναστασία Καραχρήστου προπαιδεία και θεατρικό παιχνίδι.

26 παιδιά και ενήλικες διδάσκονται πιάνο, χορωδία και κρουστά από την Ιωάννα – Βενετία Κουκοπούλου, κιθάρα από το Βασίλη Λάμη και  βυζαντινή μουσική από την Ήρμα Παπαναστασίου.

 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΣερίφουΤο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Anemos cafe που για μια ακόμη φορά πολύ πρόθυμα μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του κος Κυριάκος Καρακατσάνης.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικρότεροι μαθητές του εργαστηρίου τραγουδώντας και παίζοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά παίζοντας σε σύνολα συνδυάζοντας τους ήχους του πιάνου, της κιθάρας και των κρουστών. Τη βραδιά έκλεισε η χορωδία των ενηλίκων "Τα Όρθια Καλαμάρια" που μάγεψε και συγκίνησε το κοινό.

Φεύγοντας πήραμε ως δώρο την αίσθηση ότι ήταν με διαφορά η καλύτερη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook και video στο κανάλι του Συνδέσμου στο YouTube.

 

Ένα μύθο θα σας πω: Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

Φέτος χάρη στη χορηγία του John S. Fafalios Foundation, το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ευτύχησε να έχει την πολύτιμη συνεργασία της μουσικού και συγγραφέα Μαριβίτας Γραμματικάκη με τους δασκάλους Ιωάννας Κουκοπούλου και Βασίλη Λάμη.

Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017Το φιλόδοξο πρόγραμμα της Μαριβίτας για τη μουσική παράσταση «Ένα μύθο θα σας πω...», σε κείμενα και στίχους δικούς της, ήθελε δουλειά πολύ, γι’ αυτό από την Παρασκευή που έφθασαν στο νησί έκαναν εντατικές πρόβες. Η μουσική παράσταση το Σάββατο 25 Ιουνίου 2017, θα άρχιζε 8.30 όμως όσοι ήταν να λάβουν μέρος, πήγαν από τις 5.30 για τη γενική πρόβα. Ήταν σαν ένα μελίσσι σε πλήρη δράση. Όλοι ήταν απασχολημένοι, οι μαθητές δοκίμαζαν τα κομμάτια τους, οι δάσκαλοι τους διόρθωναν και καθοδηγούσαν και η Μαριβίτα συντόνιζε και έκανε τις τελευταίες παρατηρήσεις.

Ο ήλιος άρχισε να φεύγει και ο κόσμος, γονείς, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι, άρχισαν να γεμίζουν το θεατράκι του Συλλόγου Σεριφίων με την πανέμορφη θέα. Η μουσική παράσταση ξεκίνησε με τα μικρότερα παιδιά, που πάντα μας κερδίζουν με την απλότητά τους. Με κρουστά και πνευστά όργανα μας διηγήθηκαν την «Ιστορία του Αρκούδου» που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια του προγράμματος, στην «Ιστορία της σοφής Κουκουβάγιας» που σώζει το δάσος που κινδύνεψε να χαθεί, τα μεγαλύτερα παιδιά μας έδωσαν μια πλήρη παράσταση συμμετέχοντας με αφήγηση, με κομμάτια στο πιάνο και κιθάρα, με τρίγωνο και με τους περίφημους μουσικούς σωλήνες! Το πρώτο μέρος τελείωσε με μονολόγους και συνοδεία πιάνου με θέμα τις ιδιαιτερότητες των χρωμάτων του «Ουράνιου Τόξου».

Στο δεύτερο μέρος είχαμε το μύθο του Δία, της Δανάης και του γιού της Περσέα που εκτυλίσσεται στη Σέριφο. Η Μαριβίτα κατάφερε να συνδυάσει να ακουστούν από τη χορωδία ενηλίκων τα «Όρθια Καλαμάρια» γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και ταυτόχρονα να δώσει στους χορωδούς ρόλους αφήγησης των μυθικών προσώπων.

Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017Η μουσική παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν πολύ θετικά και οι συντελεστές πλαισιώθηκαν από συγγενείς και φίλους με αγάπη και ενθουσιασμό. Ανάμεσα στο κοινό είχαμε τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεροντάρη, τη Δ/ντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Δήμητρα Μπούρτζινου, τη Καθηγήτρια Ανθή Παπανικολάου και τη Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Μαρία Παπαζαχαροπούλου που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και που πάντα μας παραστέκονται.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Μαριβίτα Γραμματικάκη που με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό της συνέβαλε στην πραγματοποίηση της μουσικής παράστασης και τους μουσικούς μας Ιωάννα Κουκοπούλου, πιάνο, και Βασίλη Λάμη, κιθάρα, που παρά τις δυσκολίες που συναντούν δεν χάνουν την αγωνιστικότητά και τον ενθουσιασμό τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου 2017Στις 20 Μαΐου 2017, ο Δημήτρης Κουρζάκης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τη Σέριφο.

Οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον κ. Κουρζάκη και να κάνουν ένα ατομικό μάθημα, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, ανάλογα με το επίπεδο, μα υψηλής ποιότητας. Οι μαθητές δούλεψαν με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση με τον κ. Κουρζάκη και ο ίδιος δίδαξε επί πέντε συναπτές ώρες μαθητές όλων των ηλικιών, με αμείωτη ενέργεια! Η δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Βασίλης Λάμης ήταν εκεί για να εμψυχώσει και να πλαισιώσει την προσπάθειά τους.

Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ευχαριστεί βαθύτατα τον κύριο Κουρζάκη!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΗ χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, για ακόμη μια χρονιά στο Άνεμος cafe στις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου έπαιξαν με τους δασκάλους τους τα κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η γιορτή εμπλουτίστηκε με τις ζεστές φωνές της χορωδίας ενηλίκων "Τα Όρθια Καλαμάρια". Τα "Καλαμαράκια" συνόδευαν τα κάλαντα τραγουδώντας και παίζοντας κρουστά!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Καρατσάνη για την παραχώρηση, άνευ όρων, του καφέ Άνεμος!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2016

Οι βοριάδες, και φέτος, καθόρισαν το χώρο της καλοκαιρινής Συναυλίας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, που πραγματοποιήθηκε τελικά στις 5 Ιουλίου 2016 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου στο Λιβάδι, ο οποίος γέμισε με περισσότερους από 100 ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2016Τα παιδιά άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς χαρούμενα αλλά και ανήσυχα για το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειάς τους. Γονείς, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι γέμισαν την αυλή και το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα μικρότερα παιδιά, που πάντα ενθουσιάζουν το κοινό, σε γνωστά παιδικά τραγούδια, πότε σόλο πιάνο και πότε σόλο κιθάρα. Στη συνέχεια, τα μεγαλύτερα παιδιά, ερμήνευσαν προσφιλή τραγούδια (παραδοσιακά μέχρι τζαζ) από το διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, σε σόλο πιάνο και σόλο κιθάρα, καθώς και με τη συμμετοχή των δασκάλων τους (Ιωάννα Κουκοπούλου -πιάνο, Βασίλη Λάμη και Σοφοκλή Ευαγγελάτο - κιθάρα) σε ντούο πιάνο-κιθάρα ή δύο κιθάρες, ή σε τρίο με δύο κιθάρες και πιάνο, καθώς και πιάνο, κιθάρα, τύμπανα. Το τέλος του προγράμματος κλείνει πάντα η χορωδία των ενηλίκων "Τα Όρθια Καλαμάρια" που το ακροατήριο χαίρεται να τραγουδά μαζί τους, χαμηλόφωνα.

Αυτή τη φορά όμως, είχαμε και μια έκπληξη. Η Ιωάννα Κουκοπούλου (ντραμς), ο Σοφοκλής Ευαγγελάτος (ηλεκτρική κιθάρα) και η Μαρία Ραφαέλα Παναγάκη (φιλική συμμετοχή - σαξόφωνο) μας αιφνιδίασαν ευχάριστα, προσφέροντάς μας μια σύντομη συναυλία τζαζ που όλοι απολαύσαμε.

Η Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου είχε, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία και το ακροατήριο καταχειροκρότησε τα παιδιά, τους χορωδούς, τους δασκάλους και την μικρή ορχήστρα τζαζ.

Θερμά ευχαριστήρια στον Αντώνη Κουζούπη που κάλυψε όλες τις ανάγκες μας για ήχο και ήταν εκεί για πολλές ώρες βοηθώντας μας, καθώς και στον Μανώλη Γεροντάρη που μας βοήθησε στις μεταφορές όσων χρειαζόμασταν.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους δασκάλους για όλη την προσπάθεια. Φέτος ήταν ένας δύσκολος χειμώνας με πολλές απεργίες και ακυρώσεις δρομολογίων που δυσκόλεψαν τους δασκάλους να πραγματοποιήσουν τα μαθήματά τους όπως θα ήθελαν. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, αυτό που κανείς αισθάνεται είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι τις εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου υποστηρίζουν με την παρουσία τους όχι μόνο οι σημερινοί μαθητές, αλλά και παλιοί μαθητές. Για εμάς η παρουσία τους έχει μεγάλη σημασία και τους ευχαριστούμε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Στις 20-21 Μαΐου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει το διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας κ. Δημήτρη Κουρζάκη, για ένα διήμερο σεμινάριο κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό ξενώνα «Περσεύς» στο Λιβάδι Σερίφου.

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΤα 11 μαθητές κιθάρας, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου η πρώτη παρουσίαση ήταν εισαγωγική. Ο κ. Κουρζάκης μίλησε για τις εποχές και τα μουσικά ρεύματα από την προκλασική έως τη σύγχρονη εποχή με χαρακτηριστικά ακούσματα της κάθε εποχής. Ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου έλαβε χώρα το κατεξοχήν σεμινάριο κιθάρας. Οι μαθητές έπαιξαν κιθάρα μπροστά στον κ. Κουρζάκη καθώς και στους υπόλοιπους μαθητές. Οι εισηγητής ασχολήθηκε διεξοδικά και με υπομονή με κάθε κιθαριστή ξεχωριστά και με στοχευμένες παρατηρήσεις καθοδήγησε όλη την ομάδα στην εμπέδωση νέων μουσικών δεξιοτήτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Οι μουσικοί διασκεδάζουν με την μουσική» στη Σέριφο

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Λιβάδι Σερίφου, στο κέντρο Ίσαλος, μια εντελώς πρωτότυπη συναυλία!

«Οι μουσικοί διασκεδάζουν με την μουσική» στη ΣέριφοΗ Νίνα Πατρικίδου (βιολί), ο Ηλίας Μπάρμπας (φλάουτο), η Κατερίνα Λιουδάκη (κλαρινέτο) και ο Ανδρέας Ανθόπουλος (φαγκότο) ερμήνευσαν έργα W.A.Mozart, Esprit Chedeville, G-B. Cirri, Georges Bizet, S. Rachmaninoff, Keith Amos και Sam Raphling.

Ωστόσο το μουσικό σύνολο της Νίνας Πατρικίδου κέρδισε επαξίως τον θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων, αφού κατάφερε να κάνει τους - ουκ ολίγους - μικρούς ακροατές πρωταγωνιστές της βραδιάς! Η συναυλία "ξέφυγε" από τα πλαίσια μιας τυπικής συναυλίας κλασσικής μουσικής. Το κουαρτέτο "διαβάζοντας" το νεαρό ακροατήριο, προσάρμοσε το πρόγραμμά του και αυτοσχεδιάζοντας δημιούργησε μια παράσταση - παιχνίδι! Μετά το τέλος της παράστασης οι μουσικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά, αφού έβαλαν στις αποσκευές τους λίστα με τις μουσικές προτιμίσεις των μικρών μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου και των φίλων τους!

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»: η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη Σέριφο

Στις 15 Απριλίου 2016, 25 παιδιά της Σερίφου, ηλικίας 4 έως 15 ετών, παρακολούθησαν στο κέντρο Ίσαλος στο Λιβάδι Σερίφου το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού της συγγραφέως και μουσικού Μαριβίτας Γραμματικάκη "Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί".

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη ΣέριφοΗ Μαριβίτα Γραμματικάκη εξήγησε στα παιδιά τα στάδια στο στήσιμο ενός παραμυθιού και διηγήθηκε παραμύθια με τη βοήθεια των παιδιών που συμμετείχαν με λόγο και κίνηση. Διηγήθηκαν και τα παιδιά μια ιστορία με την ενθάρρυνση και τη βοήθειά της. Τα παιδιά συμμετείχαν με προσοχή αλλά και ενθουσιασμό στο εργαστήρι!

Στο εργαστήρι μουσικού παραμυθιού συμμετείχαν πολλοί μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, αλλά και άλλα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου Σερίφου. Επίσης με ανδιαφέρον παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα οι ενήλικοι συνοδοί των παιδιών, αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου Σερίφου και οι δάσκαλοι του ου Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Μαρία Λιβανίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σερίφου, για την όμορφη προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης και στον κ. Κλεάνθη Γαλανό για την παραχώρηση του κέντρου Ίσαλος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Από το κοντσέρτο στον Μπάμπη Τσέρτο»
Eισήγηση των μουσικών Δημήτρη Σινάνογλου και Αθηνάς Τασούλα στη Σέριφο

Ο Δ. Σινάνογλου και η Αθ. Τασούλα στη ΣέριφοΤο Σαββατοκύριακο 27 - 28 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφθηκαν τη Σέριφο οι μουσικολόγοι, δάσκαλοι και μουσικοί Δημήτρης Σινάνογλου και Αθηνά Τασούλα.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι) οργάνωσαν μουσικά παιχνίδια για παιδιά. Συμμετείχαν δεκαοκτώ παιδιά, ηλικίας πέντε έως δώδεκα ετών. Μέσα από συνεχή διάδραση, τα παιδιά έπαιξαν με τη μουσική και εξασκήθηκαν στην προσεχτική ακρόαση της. Εξασκήθηκαν στον να ακούν πράγματι τη μουσική συγκεντρωμένα και συνειδητά, μέσα από πολύ ευχάριστα και στοχευμένα παιχνίδια. Τα παιδιά δε δίστασαν να δείχνουν κάθε στιγμή τη χαρά τους οι γονείς που επίσης παρακολουθούσαν διακριτικά τη δραστηριότητα ευχαρίστησαν θερμά τους εισηγητές.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι) παρουσιάστηκε η διαδραστική εισήγηση «Από το κοντσέρτο στον... Μπάμπη Τσέρτο!» που απευθυνόταν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και σε ενηλίκους. Η κυριακάτικη εισήγηση περιείχε ομιλία και ασκήσεις, κατάλληλα διαμορφωμένες για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Η παρουσίαση συνδύασε εξαίρετα την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με την κλασική και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Ο δήμαρχος Σερίφου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Οι δράσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου στη Στέγη Γραμμάτων και ΤεχνώνΤο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στις 27 Δεκεμβρίου 2015 8 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, ηλικίας 8-15 ετών, συνοδευμένοι από τους γονείς τους, συναντήθηκαν με τους δασκάλους τους Ιωάννα – Βενετία Κουκοπούλου και Σοφοκλή Βαγγελάτο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση την όπερα "η Βασίλισσα του Χιονιού"!

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Μουσικήγια όλους" που υλοποιεί ο Σύνδεσμος "Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

 

Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, στο Άνεμος Καφέ της Σερίφου,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου,  με τη συμμετοχή των μαθητών του πιάνου, της κιθάρας και της χορωδίας ενηλίκων.

Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι ΣερίφουΗ συναυλία ξεκίνησε με τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές, οι οποίοι είναι οι αρχάριοι και συνεχίστηκε με τους μεγαλύτερους και πιο προχωρημένους. Τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν ήταν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Οι δάσκαλοι του πιάνου και της κλασσικής κιθάρας, Ιωάννα Κουκοπούλου και Σοφοκλής Βαγγελάτος αντίστοιχα, συνεργάστηκαν άψογα με τους μαθητές και δημιούργησαν διάφορα οργανικά σύνολα, όπως πιάνο-κιθάρα, πιάνο-κιθάρα-μεταλλόφωνο. Τη γιορτή έκλεισε η χορωδία ενηλίκων «Τα Όρθια Καλαμάρια» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Εργαστηρίου στο πιάνο, στην κιθάρα, στα κρουστά και στο τραγούδι, με τον κόσμο να ευχαριστιέται και να εντυπωσιάζεται από την οργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο «Άνεμος Καφέ» και τον ιδιοκτήτη του Κυριάκο Καρακατσάνη, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο, ώστε να κυλήσει όμορφα η βραδιά με την παρουσία των κατοίκων και γονιών των μαθητών του νησιού. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των μαθητών που ενίσχυσαν οικονομικά, μέσω του bazaar που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της γιορτής, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Εργαστηρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2015

Η καλοκαιρινή μαθητική συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2015 στο γυμνάσιο στα Λειβαδάκια και όχι στο Θεατράκι Σεριφίων, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω δυνατού αέρα.

Στο ενδιαφέρον πρόγραμμα της συναυλίας, οι μαθητές παρουσιάστηκαν κατά βάση σε μικρά σύνολα μεταξύ τους. Επιπλέον απολαύσαμε το μουσικό - χορευτικό σκετς των μαθητών της προπαιδείας καθώς και τη χορωδία ενηλίκων. Η συναυλία είχε διάρκεια μία ώρα και ενθουσίασε όλους όσοι ήρθαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Τα μυστικά της θάλασσας στο Μέγαρο

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 η αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε τη μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου «Στα μυστικά της Θάλασσας».

Τα μυστικά της θάλασσας στο ΜέγαροΟ κόσμος που είχε έρθει από νωρίς είχε κυριολεκτικά κατακλύσει όλους τους χώρου και έγινε «μάχη» για την απόκτηση ενός πολύτιμου δελτίου είσοδου!! Ενθουσιασμένα παιδιά, γονείς, παππούδες είχαν έρθει από τη Σέριφο και την Αθήνα για να καμαρώσουν τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες. Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου και του Διοικητικού Συμβουλίου όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τη προσπάθεια μαθητών, δασκάλων, γονιών και του Δήμου οι οποίοι με δύναμη, αποφασιστικότητα, σύμπνοια και ενθουσιασμό αλλά κυρίως με πολλή δουλειά κατάφεραν όλοι μαζί να προσφέρουν ένα έργο ποιότητας και ομαδικής δουλειάς. Η υποδοχή από όλους ήταν ενθουσιώδης και η εμπειρία την οποία απέκτησαν οι μικροί και μεγάλοι συντελεστές είναι ανεκτίμητη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδρυση του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου είχε ως έναυσμα τη συναυλία της Καμεράτα, ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής του ΜΜΑ, που δόθηκε στο νησί το 2009 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ορχήστρας αυτής. Έτσι ήταν για όλους εμάς ιδιαίτερα συγκινητικό ότι αυτή τη φορά το κατά κάποιο τρόπο δημιούργημα της ανταποκρίθηκε στο ερέθισμα που δόθηκε και ήρθε να ανταποδώσει την «επίσκεψη» στη πηγή από όπου αρχικά άντλησε…

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμο Σερίφου, στην Υπεύθυνη Προγράμματος της Μουσικής Βιβλιοθήκης κυρία Ειρήνη Κρίκη, τους γονείς, τους δασκάλους, τα παιδιά και όλους του συντελεστές που μας πρόσφεραν αυτή τη μεγάλη χαρά!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Μια αποκριάτικη Βασιλόπιτα στη Σέριφο

Μια αποκριάτικη Βασιλόπιτα στη ΣέριφοΤην Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 το Μουσικό Eργαστήρι Σερίφου έκοψε την πίτα του σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα.

Η βροχή και ο δυνατός αέρας εμπόδισε δυστυχώς μερικούς μαθητές να έρθουν. Ήρθαν όμως – οι περισσότεροι τουλάχιστον – ντυμένοι αποκριάτικα. Επίσκεψη - έκπληξη έκανε στους μαθητές της η Μάγια Παπαγεωργίου (περσινή δασκάλα μουσικοκινητικής του Εργαστηρίου) για να βοηθήσει στη προετοιμασία του έργου που ετοιμάζει να παρουσιάσει το Μουσικό Εργαστήρι τον Απρίλιο στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί της ήρθε και η φίλη της μουσικός Βάσω Μιχαηλίδου, η οποία έπαιξε ακορντεόν. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα τραγούδια και τα μουσικά παιχνίδια της γιορτής και το δωράκι για το «νικητή». Φυσικά, δεν έλειψε και η χορωδία του Εργαστηρίου.

Παρόντες βέβαια η Ιωάννα Κουκοπούλου (πιάνο) και ο Βασίλης Λάμης (κιθάρα). Αισθητή ήταν η απουσία, λόγω γρίπης, της καινούργιας δασκάλας μουσικοκινητικής Μαρίας Παΐζη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr