Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης 2013

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 έγινε η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης στο γεμάτο από γονείς και φίλους θεατράκι του Οινοποιείου Μπουτάρη, που ευγενικά μας παραχωρήθηκε.

Η πρόοδος των παιδιών είναι ολοφάνερη χρόνο με το χρόνο, χάρη στις προσπάθειες της δασκάλας Ματίνας Κοτσιφού. Γονείς, φίλοι και παιδιά ήταν ενθουσιασμένοι. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από καινούργιους μαθητές για την επόμενη χρονιά.

Μετά το τέλος της συναυλίας οι γονείς είχαν οργανώσει ένα μικρό παζάρι με διάφορα χειροποίητα δώρα και εδέσματα με σκοπό την ενίσχυση του Μουσικού Εργαστηρίου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου ήταν εκεί το μέλος του Δ.Σ. κυρία Άννα Μπαρδοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον κύριο Πέτρο Βαμβουκούση, από το Οινοποιείο Μπουτάρη, και τους γονείς για τη συμπαράστασή τους στο Σύνδεσμο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook και ένα video από τη συναυλία στο YouTube!

 

Το Μουσικό εργαστήρι Σαντορίνης στο Καμάρι

Το Μουσικό Εργαστήρι Σαντορίνης παρουσίασε μια όμορφη μουσική βραδιά στις 7 Αυγούστου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καμαρίου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μεσαγωνιατών Θήρας, και της προέδρου του, κας Πόπης Καραμολέγκου.

Μαζί με τους μικρούς μουσικούς της ορχήστρας Orff, έπαιξαν και οι φίλοι τους. Όλοι μαζί προετοιμάστηκαν για αυτή τη συναυλία σε μόλις 4 πρόβες με τη διδασκαλία της Ματίνας Κοτσιφού.

Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι YouTube της Ματίνας Κοτσιφού.

 

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης 2012

Η φετινή καλοκαιρινή Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10 Ιουνίου 2012. Όπως πάντα μας παραχωρήθηκε το πολύ ωραίο θεατράκι του Οινοποιείου Μπουτάρη.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΣαντορίνηςΤα παιδιά, καθώς και μερικοί ενήλικες, έπαιξαν κατά μικρές ομάδες, αλλά και όλοι μαζί, και χρησιμοποίησαν διάφορα όργανα: ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα και άλλα όργανα Οrff, αλλά και φλογέρες, ακορντεόν, αρμόνιο και βιολιά. Η δασκάλα τους, κυρία Ματίνα Κοτσιφού, είχε δουλέψει μαζί τους όλο τον χειμώνα, στο χώρο που μας προσφέρει ο Σύλλογος Ποντίων, ταξιδεύοντας στη Σαντορίνη τρία Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων ήταν ελκυστικό και το χάρηκαν πολύ, μουσικοί και θεατές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

 

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης 2010

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, το βράδυ, στους χώρους του Οινοποιείου Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συναυλία των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης με τη φροντίδα της δασκάλας τους κ. Ματίνας Κοτσιφού.

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΣαντορίνηςΤα 30 παιδιά του Εργαστηρίου, ντυμένα στα λευκά, έπαιξαν φλάουτο με ράμφος, ακορντεόν και βιολί με μεγάλη επιτυχία και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, τους φίλους και συμμαθητές τους από το σχολείο, που παραβρέθηκαν στη συναυλία.

Στη σύντομη ομιλία της η κ. Άννα Μπαρδοπούλου, Β΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων και Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" για τη συνεργασία που είχαν και φέτος με το Σύνδεσμο σε πρακτικό και οικονομικό επίπεδο, και αναφέρθηκε στις μουσικές και εικαστικές δραστηριότητες του Συνδέσμου. Την συναυλία προλόγισε η συντονίστρια του Μ.Ε. κ. Αλεξάνδρα Λεωτσάκου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »


Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης 2009

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης Η φετινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009. Τη φιλοξένησε το μικρό και ιδιαίτερα ελκυστικό θέατρο στο Μαγαλοχώρι που ευγενικά μας παραχώρησε το Οινοποιείο Μπουτάρη.

Όλη τη χρονιά τα παιδιά δούλευαν τρία Σαββατοκύριακα κάθε μήνα με τη δασκάλα τους κυρία Ματίνα Κοτσιφού χωρισμένα κατά ηλικία σε μικρές ομάδες. Τα όργανα τους είναι κυρίως ακορντεόν και φλογέρες, αλλά επίσης ξυλόφωνα και άλλα όργανα Orff. Σε όλα τα στάδια της δουλειάς αυτής ο Σύνδεσμος είχε τη στήριξη και τη συνεργασία του Συλλόγου Ποντίων και Φίλων των Ποντίων.

Όλοι, μαθητές και θεατές, απόλαυσαν τα αποτελέσματα της προσπάθειας που είχε γίνει και χάρηκαν μια ωραία βραδιά με ποιοτική μουσική. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκπροσωπήθηκε στη συναυλία από την κυρία Αλεξάνδρα Βρετού.

 

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 δόθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων και Κέντρο Εθνομουσικολογίας «Φοίβος Ανωγιαννάκης» στη Πλάκα.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΣαντορίνηςΜε χορηγία της Εθνικής Τράπεζας τα παιδιά και τα μουσικά όργανα του Εργαστηρίου ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ενθουσίασαν με τη ποικιλία του προγράμματος, και την εξοικείωση τους με τα διάφορα είδη μουσικής ακόμα και με δική τους σύνθεση για πιάνο!

Με την διδασκαλία της κ. Ματίνας Κοτσιφού , συμμετείχαν οι: Μελίνα Λεωτσάκου (ακορντεόν, φλογέρες, πιάνο, ξυλόφωνα), Βούλα Λεωτσάκου (βιολί, φλογέρες, ξυλόφωνα), Έλενα Λυγνού (φλογέρες, βιολί, ξυλοφωνα), Αμαλία Σάββα (βιολί), ενώ ξυλόφωνα και κρουστά έπαιξαν οι Λυδία Πουλιέζου, Μαρία Φωτεινού, Αλίκη Κασάπη και Βασίλης Γιαννουλάκος.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος του Συνδέσμου για τη δημιουργία ευκαιριών ανταλλαγής, εκπαιδευτικών επισκέψεων και συναυλιών των μαθητών των  Μουσικών Εργαστηρίων στην Αθήνα και σε άλλα νησιά.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Ποντίων Θήρας για τη συνεργασία και τη στήριξη του Μουσικού Εργαστηρίου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας για τη σημαντική της προσφορά στο έργο του και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων και Κέντρο Εθνομουσικολογίας για την ευγενική του φιλοξενία.
Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr