Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014-2015

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στο Μετόχι της Παλιάς ΜητρόποληςΤο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στο Μετόχι της Παλιάς Μητρόπολης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου και του Ο.Ε.Π.Α. για το καλοκαίρι του 2015, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, στις 22 Αυγούστου 2015 επανέλαβε την καλοκαιρινή συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων, στο Μετόχι της Παλιάς Μητρόπολης, στην περιοχή Καρπάσι – Λιβαδοχώρι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook! (Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Βασίλη Παπάζογλου.)

 

Καλοκαιρινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015

Ανοιχτή πρόβα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015Το καλοκαίρι του 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου κατάφερε να “ταξιδέψει” τις πρόβες της Μικτής Ορχήστρας σε χωριά του νησιού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο νησί να γνωρίσει καλύτερα το Μουσικό Εργαστήρι, καθώς και στους μαθητές την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε “ανοιχτές πρόβες” σε κεντρικές πλατείες χωριών του νησιού. Οι ανοιχτές αυτές πρόβες ονομάστηκαν "Κυριακές στην Πλατεία"! Έτσι, στις 14 και 21 Ιουνίου 2015, το Μουσικό εργαστήρι ταξίδεψε στο Κοντοπούλι και την Ατσική αντίστοιχα. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο, κ.Δημήτρη Μαρινάκη, που διέθεσε ένα λεωφορείο για την μεταφορά της ορχήστρας,τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής που μας βοήθησαν με την παραχώρηση ρεύματος, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στις πλατείες που μας αγκάλιασαν τόσο ζεστά!

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου πραγματοποίησε τις καθιερωμένες συναυλίες που σηματοδοτούν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου.

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2015Το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι παρουσίασε το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας σε ένα “ταξίδι στον κόσμο”, καθώς και τους μαθητές των τμημάτων της κλασικής κιθάρας και του πιάνου σε solo, duo και trio. Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου συνεχίστηκαν με τη συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων, ένα τμήμα το οποίο διανύει το 2ο χρόνο ζωής του, με τη συμμετοχή πλέον 15 κυριών. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Εκπαίδευσης διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Ε.Π.Α.) του Δήμου Λήμνου, ο οποίος μερίμνησε για το φωτισμό και την ηχοληψία των δύο συναυλιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

 

Η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου στην καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου, κας Μαρίας Μπουτλούκου, προκειμένου να συμμετάσχει με το Τμήμα της Χορωδίας Ενηλίκων στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου στις 12 Ιουνίου 2015.

Με αφορμή το αφιέρωμα που πραγματοποίησε το σχολείο στον Γιάννη Ρίτσο, η Χορωδία Ενηλίκων συμμετείχε με τρία τραγούδια από το έργο “Το Καπνισμένο Τσουκάλι”, μελοποιημένα από το Χρήστο Λεοντή. Ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε το εν λόγω έργο στο Κοντοπούλι της Λήμνου, τον τόπο εξορίας του ποιητή.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στο ΚΗΦΗΣτις 13 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού Λήμνου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας, την οποία πλαισίωσε μουσικά η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

10 κιθάρες, 6 ξυλόφωνα, 1 πιάνο έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πρώτο μέρος, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου, η οποία ερμήνευσε βυζαντινά και παραδοσιακά Λημνιά κάλαντα που επιμελήθηκε και διηύθυνε η Νίκη Μπουζιωτοπούλου με τη συνοδεία των Τάσου Νηστευτόπουλου και Χρήστου Βαλασίδη στις λύρες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στην κατάμεστη αίθουσα ο κόσμος απόλαυσε χειροποίητα γλυκά και τραγούδησε μαζί με τα παιδιά μας γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ευχαριστούμε επίσης θερμά και τον ΟΕΠΑ Λήμνου για την ευγενική προσφορά στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και τον Βασίλη Κατωγούδη που επιμελήθηκε τον ήχο.

Το Μουσικό εργαστήρι Λήμνου στο bazaar του Δημοτικού Σχολείου ΜούδρουΣτις 14 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο του χωριού. Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων επανέλαβε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία μαζί με τη σύμπραξη του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Μουσικού Εργαστηρίου. Τα 300 και πλέον άτομα γεύτηκαν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που ετοιμάστηκαν από τους γονείς των παιδιών του δημοτικού.

Το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων μετέβησαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για να μεταφέρουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους φιλοξενούμενους του Κέντρου. Η παρουσία των μικρών παιδιών και η μουσική επένδυση της ημέρας αυτής έδωσε χαρά και ελπίδα στο Κ.Η.Φ.Η.. Στην εκδήλωση σημειώθηκε σημαντική παρουσία των Δημοτικών Αρχών.

 

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014

Η σχολική χρονιά του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου έκλεισε στις 28 και 29 Ιουνίου 2014 με το καθιερωμένο πλέον διήμερο συναυλιών των μαθητών του Εργαστηρίου.

Το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014, ο πραύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου φιλοξένησε τους μαθητές του τμήματος της Μουσικής Προπαιδείας οι οποίοι σήμαναν την έναρξη του διημέρου, ερμηνεύοντας παιδικά τραγούδια με κρουστά, ξυλόφωνα και χρωματιστούς ηχητικούς σωλήνες.

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2014Στη συνέχεια, οι μαθητές των τμημάτων κιθάρας και πιάνου ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, σόλο, για δύο κιθάρες, για 4 χέρια στο πιάνο ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συνύπαρξη και σύμπραξη μαθητών σε μικρά σχήματα (πιάνο και κιθάρα, 3 κιθάρες), που συνδύαζε γονείς με παιδιά, μεγαλύτερα με μικρότερα αδέρφια κ.λ.π. Παρά τον άνεμο που ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, τίποτα δε στάθηκε εμπόδιο στο έργο των παιδιών και στην καλή διάθεση όλων των παρευρισκομένων.

Το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιουνίου 2014, η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου άνοιξε από τη Μικτή Ορχήστρα του Εργαστηρίου που ερμήνευσε 7 κομμάτια σε ενορχήστρωση για 11 κιθάρες, 4 ξυλόφωνα και πιάνο. Το 2ο σκέλος της συναυλίας ήταν αφιερωμέο στο νεοσύστατο τμήμα της χορωδίας ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου η οποία, υπό τη διεύθυνση της Νίκης Μπουζιωτοπούλου και με τη συνοδεία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στην κιθάρα και του συναδέλφου και εξεταστή στις φετινές εξετάσεις, Μαζαράκη Καλλιάνη ερμήνευσαν τραγούδια των Α. Σακελλάριου, Ν. Γκάτσου, Ο. Ελύτη, Μ. Χατζιδάκι, Λ. Παπαδόπουλου, μελοποιημένα από τους Σ. Ξαρχάκο, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο κ.ά.

Το διήμερο αυτό πλαισιώθηκε από τους γονείς και φίλους των μαθητών και του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, ενώ το βράδυ της Κυριακής παρών ήταν και ο απερχόμενος Δήμαρχος Λήμνου, κύριος Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

 

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης σε περιοδεία στα Μουσικά Εργαστήρια

Στις 7-8 Φεβρουαρίου και στις 9 Φεβρουαρίου 2014 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας και Λήμνου αντίστοιχα τον αγαπημένο δάσκαλο, διεθνούς φήμης σολίστ της κιθάρας, ιδρυτή της ορχήστρας «100 κιθάρες» και σπουδαίο παιδαγωγό και μουσικό Βαγγέλη Μπουντούνη.

Ο Β. Μπουντούνης και η Μ. Ραζή στο Μουσικό Εργαστήρι ΛήμνουΗ επίσκεψη αυτή έγινε αφ’ ενός για τη γνωριμία των μαθητών των Μουσικών Εργαστηρίων με τον συγγραφέα όλων των μουσικών τους βιβλίων, αφ’ ετέρου για να παρακινήσει τους μαθητές μας να συμμετάσχουν στο σεμινάριο κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο στις 9-13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μέρες μουσικής - Μέρες κιθάρας» αφιερωμένες στη Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Βαγγελη Μπουντούνη και με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου. Ο Σύνδεσμος με έξοδά του προσκάλεσε το Βαγγέλη. Μπουντούνη καθώς και την επίσης διακεκριμένη σολίστ και καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας Μάρω Ραζή σ' αυτά τα δύο νησιά, τα Μουσικά Εργαστήρια των οποίων ιδρύθηκαν και στηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι μαθητές μας ενθουσιώδεις και ευτυχεις έπαιξαν κιθάρα στο Β. Μπουντούνη και τη M. Ραζή, οι οποίοι μέσα στο λίγο χρόνο που τους επιτρεπόταν κατάφεραν να τους μαγέψουν. Σε συνεργασία με τους δασκάλους τους έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία για ένα εξαιρετικής ποιότητας μάθημα και στήριξαν δυναμικά το έργο του Συνδέσμου.Ο ίδιος o B. Μπουντούνης συνεχάρη τους καθηγητές των νησιών Βαγγέλη Γαγλία (Ικαρία) και Κώστα Κωνσταντόπουλο (Λήμνο) για το δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν στα ακριτικά νησιά μας, και έφυγε με την υπόσχεση ότι ο ερχομός του αυτός είναι προάγγελος αρκετών ακόμα επισκέψεών του στα Μουσικά Εργαστήρια αυτά, γεγονός που συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Συνδέσμου ο οποίος, όπως τόσες άλλες φορές, ενισχύει και συντηρεί τέτοιες υπέροχες πρωτοβουλίες.

Οι «κυψέλες πολιτισμού», το όραμα της αείμνηστης Φραγκίσκης Ψαχαροπούλου-Καρόρη, έχει πάρει ήδη -εδώ και αρκετά χρόνια- σάρκα και οστά...

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Β. Μπουντούνη στη Λήμνο και στην Ικαρία στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr