Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

Μουσικά Εργαστήρια: ΛΗΜΝΟΣ

Ιδρύθηκε το 2000 με Χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Κώστα Αδαμίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου Μούδρου.
Φιλοξενείται στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Μούδρου και η λειτουργία του χρηματοδοτείται από το Δήμο Μούδρου. Μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2004, συμμετείχαν στη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης και πήραν μέρας σε διεθνές σεμινάριο κιθάρας με το Βαγγέλη Μπουντούνη. Επίσης τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου έδωσαν συναυλία στο χωριό Κοντιά της Λήμνου.

40 μαθητές διδάσκονται προπαιδεία, πιάνο και χορωδία από τη Νίκη Μπουζιωτοπούλου, κλασική κιθάρα από τον Κώστα Κωνσταντόπουλο και πιάνο από το Μάκη Kαλλιάνη.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με δύο εορταστικές συναυλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2017 στο κινηματοθέατρο “Μαρούλα” στη Μύρινα και στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου ΛήμνουΣτην μουσική αυτή γιορτή, ακούστηκαν γνωστά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, καθώς και κλασσικά έργα των Johann Pachelbel, Edvard Grieg και Pyotr Tchaikovsky. Στις συναυλίες συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων της κλασσικής κιθάρας και πιάνου, η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, ενώ τραγουδιστικά τη γιορτή πλαισίωσε η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου υπό τη διεύθυνση της Νίκης Μπουζιωτοπούλου και με τη συνοδεία πιάνου από το Μάκη Καλλιάνη. Στη συναυλία που έλαβε χώρα στο Μούδρο συμμετείχε και το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας, υπό την καθοδήγηση της Νίκης Μπουζιωτοπούλου.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ΟΕΠΑ Λήμνου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από τις εκδηλώσεις στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: 10 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου!

 

Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2017

Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2017Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου παρουσίασε τα τμήματα της μουσικής προπαιδείας, τους μαθητές των τμημάτων της κλασικής κιθάρας και του πιάνου, καθώς και της παραδοσιακής λύρας σε solo και duo κομμάτια.

Την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 οι δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου συνεχίστηκαν με τη συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων. Στη συναυλία συμμετείχε και η Νεκταρία Γιαννέλη στο ούτι, μαθήτρια του δασκάλου και μουσικού Στέφανου Πουριανού, η οποία συνόδευσε τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Εργαστηρίου, σε παραδοσιακό Κωνσταντινουπολίτικο κομμάτι.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Εκπαίδευσης διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Ε.Π.Α.) του Δήμου Λήμνου, ο οποίος μερίμνησε για το φωτισμό και την ηχοληψία των δύο συναυλιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: 24 Ιουνίου, 25 Ιουνίου!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι ΛήμνουΣτις 12 Φεβρουαρίου 2017 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά το διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας κ. Δημήτρη Κουρζάκη.

9 μικροί μαθητές κιθάρας ενθουσιάστηκαν από το μάθημα του κυρίου Κουρζάκη, ο οποίος ασχολήθηκε διεξοδικά και με υπομονή με κάθε κιθαριστή ξεχωριστά στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της διεύρυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Πόσα ξέρω για τη μουσική και δεν το ξέρω» στη Λήμνο

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» οι μουσικολόγοι, εκπαιδευτικοί και μουσικοί Δημήτρης Σινάνογλου και Αθηνά Τασούλα παρουσίασαν δυο σεμινάρια, ηλικιακά στοχευμένα, σχετικά με την κατανόηση των βασικών χαρακτηριστικών της τέχνης της μουσικής μέσω της μουσικής πράξης και συνύπαρξης με τίτλο «Πόσα ξέρω για τη μουσική και δεν το ξέρω».

«Πόσα ξέρω για τη μουσική και δεν το ξέρω» στη ΛήμνοΤο σεμινάριο που αφορούσε σε νεαρούς μαθητές, νηπιαγωγείου και δημοτικού, περιελάμβανε την οργάνωση των συμμετεχόντων σε μουσικά, οργανικά και χορευτικά σύνολα, με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά ακόμα καλύτερα βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης της μουσικής, μέσα από το παίξιμο μουσικών οργάνων και το χορό. Χορεύοντας και παίζοντας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις έννοιες του μουσικού ύφους, του ρυθμού και της μελωδίας, καθώς και να "παίξουν" με την έννοια της περιγραφικής μουσικής.

Το σεμινάριο - διάλεξη που αφορούσε σε εφήβους και ενήλικες συμπεριλάμβανε αναφορές στις κοινωνικές και πολιτισμικές θεματικές όπως η λειτουργικότητα της μουσικής στην καθημερινή ζωή, η υπόσταση του καλλιτέχνη διαχρονικά, η έννοια του έργου τέχνης, η μουσική παγκοσμιοποίηση, η μουσική του γλεντιού κ.λπ. Τα θέματα αυτά συνοδεύτηκαν από προβολή βίντεο, παράθεση ιστορικών στοιχείων και εμφάνιση εικαστικών μαρτυριών από τους δύο εισηγητές, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο, τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική ακρόαση και πράξη, ενώ τέλος το σεμινάριο έκλεισε με ενδιαφέρουσες διαδραστικές μουσικές ασκήσεις για το κοινό που αφορούσαν σε κλασικές μουσικές φόρμες και τη μεταφορά τους στη νεότερη μουσική.

Οι δράσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας 2016

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγ. Κήρυκου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αλίκη Νταή, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας 2016Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας είχε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί έξι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

Τρεις μαθητές κιθάρας (του καθηγητή Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου) και τρείς μαθητές πιάνου (της καθηγήτριας Νίκης Μπουζιωτοπούλου) συμμετείχαν στη γιορτή και συνέπραξαν μουσικά με τους μαθητές της Ικαρίας δημιουργώντας μια μικρή ορχήστρα απο μεταλλόφωνα, πιάνο, κιθάρες και τραγούδι. Οι μαθητές γεμάτοι χαρά αντάλλαξαν μουσικές εμπειρίες και γνώσεις, κάνοντας τους δασκάλους να νιώσουν ικανοποιημένοι απο την επίσκεψη αυτή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2016

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2016Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου παρουσίασε τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας, καθώς και τους μαθητές των τμημάτων της κλασικής κιθάρας και του πιάνου σε solo και duo κομμάτια. Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου συνεχίστηκαν με τη συναυλία της Μικτής Ορχήστρας και της Χορωδίας Ενηλίκων.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Εκπαίδευσης διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Ε.Π.Α.) του Δήμου Λήμνου, ο οποίος μερίμνησε για το φωτισμό και την ηχοληψία των δύο συναυλιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook για τις 18 Ιουνίου και για τις 19 Ιουνίου!

 

«Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»: η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη Λήμνο

Στις 14 Μαΐου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου "Παύλος Κουντουριώτης" φιλοξένησε στο κτίριό του το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Μούδρου και τη Μαριβίτα Γραμματικάκη με το Εργαστήρι Μουσικού Παραμυθιού «Κόκκινη Κλωστή τραγουδά ένα Βιολί».

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη ΛήμνοΤα παιδιά παρασύρθηκαν σε ένα παιχνίδι αφήγησης και μουσικής διήγησης, δημιουργώντας μία μικρή ορχήστρα με τη βοήθεια μίας "μαγικής" βιόλας κι ενός γίγαντα! Εξαιρετική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Η Μαριβίτα Γραμματικάκη είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος με πολλή διάθεση και αγάπη για τον μαγικό κόσμο της μουσικής και του παραμυθιού!

Στις 15 Μαΐου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου υποδέχτηκε τη Μαριβίτα Γραμματικάκη σε ένα σεμινάριο για εφήβους, ενήλικες και εκπαιδευτικούς, αναφορικά με το «Εσωτερικό Παιδί και το Παραμύθι». Το σεμινάριο ανέλυσε το πώς προσεγγίζουμε το παιδί μέσα μας και πώς αυτό γίνεται εργαλείο «ξεκλειδώματος» της ψυχολογίας μας αλλά και εργαλείο επικοινωνίας με τα παιδιά. Κατά παράκληση των ενηλίκων που παρακολούθησαν το Σεμινάριο, η Μαριβίτα Γραμματικάκη πραγματοποίησε και μία 2η συνάντηση μαζί τους, αυτή τη φορά με αναφορά σε πιο τεχνικά στοιχεία, σχετικά με την αφήγηση των παραμυθιών.

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη ΛήμνοΣτις 16 και 17 Μαΐου 2016, η Μαριβίτα Γραμματικάκη επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου για να παρουσιάσει σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού, με τίτλο «Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί». Στην πραγματοποίηση του εργαστηρίου συμμετείχαν οι μαθητές τόσο του νηπιαγωγείου, όσο και οι μαθητές των έξι τάξεων του δημοτικού, σε στοχευμένα ηλικιακά εργαστήρια.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: από το «Εσωτερικό παιδί και παραμύθι» και από την «Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι ΛήμνουΣτις 20 Μαρτίου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου είχε την χαρά να φιλοξενήσει διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας κ. Δημήτρη Κουρζάκη, μία επίσκεψη που είχε απόλυτη επιτυχία.

Τα 15 παιδιά, μαθητές κιθάρας, μικρά και μεγάλα, ενθουσιάστηκαν από το master class του κυρίου Κουρζάκη, ο οποίος ασχολήθηκε διεξοδικά και με υπομονή με κάθε κιθαριστή ξεχωριστά, κρατώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον για κάθε ακροατή. Μετά το τέλος του σεμιναρίου (διάρκειας περίπου 3,5 ωρών) όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ικανοποιημένοι και γεμάτοι.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Η όπερα πάει Αιγαίο ...το μιούζικαλ πάει νησιά»
Η ερμηνεύτρια Έφη Μηνακούλη και η μουσικός Νεφέλη Μπερή στη Λήμνο

Η Έφη Μηνακούλη και η Νεφέλη Μπερή στη ΛήμνοΣτις 20 Μαρτίου 2016, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου "Παύλος Κουντουριώτης", η Έφη Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο και ερμηνεύτρια αναγεννησιακού λαούτου και θεόρβης) μαζί με τη μουσικό Νεφέλη Μπερή (τραγούδι, πιάνο και κίνηση) εξερεύνησαν το μαγικό χώρο της όπερας και το λαμπερό χώρο του μιούζικαλ στην εκδήλωση με τίτλο: «Η όπερα πάει Αιγαίο ...το μιούζικαλ πάει νησιά».

Η Έφη Μηνακούλη και η Νεφέλη Μπερή παρότρυναν τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν τα λόγια των τραγουδιών, τις εικόνες και τα συναισθήματα, που κρύβονται στις λέξεις και τη μουσική, και, μαζί με τα ενθουσιασμένα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, να τραγουδήσουν και να γράψουν τους δικούς τους στίχους. Επίσης συμπλήρωσαν την παρουσίαση με μια μικρή συναυλία!

Μία ημέρα νωρίτερα, το απόγευμα της 19 Μαρτίου 2016, οι δύο ερμηνεύτριες, καλεσμένες του Τμήματος Χορωδίας Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, πήραν τα "ηνία" της πρόβας, βάζοντας τις συμμετέχουσες του τμήματος στα μονοπάτια της όπερας και της άριας, περνώντας μέσα από πασίγνωστα ακούσματα όπως ο Μαγικός Αυλός του Mozart και η Carmen του Bizet.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στην Αθήνα

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου 2016 10 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Αθήνα!

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στην ΑθήναΤο Σάββατο τα παιδιά με τη δασκάλα τους Νίκη Μπουζιωτοπούλου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας στην Πλάκα και ανακάλυψαν ήχους και μουσικά όργανα από την παραδοσιακή μας μουσική.

Την Κυριακή επισκεφτήκανε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Μπετόβεν μένει από πάνω». Το έντονο πολιτιστικό Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"! Τα παιδιά επέστρεψαν στη Λήμνο τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, έχοντας στις «αποσκευές» τους τις καλύτερες εντυπώσεις από το μοναδικό αυτό ταξίδι.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Τι είναι μουσική», εισήγηση του μουσικού Γιώργου Πατεράκη στη Λήμνο

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2016 στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» στη Λήμνο, ο σολίστ, καθηγητής πιάνου και ιδρυτής της μουσικής πλατφόρμας “The String Theory Ensemble” Γιώργος Πατεράκης επιχείρησε να διευρύνει την έννοια της «συγκίνησης» στο άκουσμα ενός μουσικού έργου, πέραν των ορίων της απλής συναισθηματικής αντίδρασης, σε ένα διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Τι είναι μουσική. Πώς αντιλαμβανόμαστε αισθητηριακά και διανοητικά τους ήχους; Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε!»

Ο Γιώργος Πατεράκης στη Λήμνο

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στην αντίληψη της μουσικής, στη σχέση της με και την προέκτασή της προς την επιστήμη. Το 1ο τρίωρο του Σεμιναρίου φιλοξένησε περάσματα από θεωρίες όπως η Ακολουθία Fibonacci, η Χρυσή Τομή, ο Δακτύλιος του Moebius, μέχρι τα αισθητικά κριτήρια, την έννοια της “συγκίνησης” στο άκουσμα ενός μουσικού έργου, πέραν των ορίων της απλής συναισθηματικής αντίδρασης, η οποία, σήμερα πλέον, αποτελεί συνήθως το μοναδικό κριτήριο στην αξιολόγηση των έργων τέχνης γενικά.

Την Κυριακή ο Γιώργος Πατεράκης, μέσα από τη σύγκριση και την ανάλυση μουσικών κομματιών διαφόρων ειδών και εποχών, ασχολήθηκε με τα κατ' εξοχήν ενδιαφέροντα, αν και λιγότερο πρόδηλα χαρακτηριστικά των έργων, τα οποία συχνά περνούν απαρατήρητα στον σύγχρονο ακροατή, παρακολουθώντας παράλληλα τη δραματική διαδρομή της μουσικής γραφής, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, καθώς και από τα επιστημονικά δεδομένα της κάθε εποχής, συχνά παλινωδώντας μεταξύ περιπλοκότητας, απλότητας και απλοϊκότητας. Το τρίωρο της Κυριακής έκλεισε με το Γιώργο Πατεράκη να παροτρύνει μη γνώστες της μουσικής αλλά και μουσικούς, να συνυπάρξουν μελωδικά σε μία αυτοσχέδια χορωδία, δραστηριότητα που έκλεισε το διήμερο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και όμορφη διάθεση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος ‪‎Μουσική Για Όλους‬ που οργανώνει φέτος ο Σύνδεσμος Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!
Ευχαριστούμε τον Μάκη Καλλιάνη για την επιμέλεια των video!

 

Το Μουσικό εργαστήρι Κέας επισκέπτεται τη Λήμνο

Το Μουσικό εργαστήρι Κέας επισκέπτεται τη Λήμνο

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου φιλοξένησε, στις 7 Φεβρουαρίου 2016 την καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, Ηώ Αδαμοπούλου, καθώς και 4 μαθητές του τμήματος πιάνου. Οι μαθητές από την Κέα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου και να συμπράξουν σε κομμάτια για 4 χέρια στο πιάνο, καθώς και να γίνουν μέρος της Μικτής Ορχήστρας του Εργαστηρίου.

Αν και οι καιρικές αντιξοότητες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ημερών περιόρισαν τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά και των δύο εργαστηρίων υπήρξαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα, προσμένοντας την επόμενη φορά που θα τους δοθεί μία αντίστοιχη ευκαιρία συνάντησης με μαθητές άλλων μουσικών εργαστηρίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος ‪‎Μουσική Για Όλους‬ που οργανώνει φέτος ο Σύνδεσμος Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας.

Δείτε περισσότερες video από την επίσκεψη YouTube με την ευγενή φροντίδα της Νίκης Μπουζιωτοπούλου!

 

Ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης στη Λήμνο

Ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης στη ΛήμνοΣτο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος “Μουσική για Όλους” που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 23 Ιανουαρίου 2016, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου φιλοξένησε το μουσικό Νίκο Ξανθούλη, ο οποίος παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο “Η Λύρα του Απόλλωνα”. Η εισήγηση φιλοξενήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” και αφορούσε στην αρχαία ελληνική μουσική και πώς έχει επηρεάσει τη μουσική τέχνη μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η παρουσίαση της Απολλώνιας Λύρας στο κοινό από το Νίκο Ξανθούλη, ο οποίος εντυπωσίασε με την εκτέλεση αρχαίων ελληνικών ύμνων και χορικών από τραγωδίες του αρχαίου θεάτρου.

Στις 24 Ιανουαρίου 2016 στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο "Του χρωστήρα και του δοξαριού", μία αναδρομή στην ιστορική συμπόρευση ζωγραφικής και μουσικής στην Ευρώπη, από το Μεσαίωνα έως τις μέρες μας. Η εισήγηση περιελάμβανε εκπληκτικό αρχείο φωτογραφιών, με αναφορές στην αρχιτεκτονική και την εξέλιξη της ζωγραφικής, καθώς και στην εξέλιξη της μουσικής τέχνης και των μουσικών οργάνων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από τις εκδηλώσεις στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook! “Η Λύρα του Απόλλωνα” - "Του χρωστήρα και του δοξαριού"

 

 

Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr