Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Μουσικά Εργαστήρια: ΚΕΑ

Μουσικό Εργαστήρι ΚέαςΙδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία γονέων και πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού. Για τη στήριξη του Εργαστηρίου ιδρύθηκε η Εταιρεία Μουσικών Μελετών Κέας. Στη Κορησσία φιλοξενείται στην αίθουσα «Βοήθεια στο σπίτι» και στην Ιουλίδα σε αίθουσα που έχει παραχωρηθεί από το  Δήμο Κέας.

Με τη φροντίδα του Συνδέσμου, τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου έχουν παρακολουθήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο Μουσικό Εργαστήρι της Κέας έχουν διδάξει η Ηώ Αδαμοπούλου, η Μαρία Στάμου και η Τερέζα Μπρίφα πιάνο, προπαιδεία και ο Μιχάλης Μοσχούτης και η Χετζάκη Δέσποινα κλασική κιθάρα.

28 παιδιά διδάσκονται προπαιδεία από την Ιουλία Μιχαηλίδου και πιάνο από την Κωνσταντίνα Βρεττού και κλασική κιθάρα από τον Έρβιν Αλέξη Σακίρι που υπήρξε ένας από τους πρώτους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου.

 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, και το κατάμεστο πνευματικό κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" πλημμύρισε από τις μελωδίες των μικρών μουσικών.

Οι μαθητές του πιάνου, της κιθάρας και της μουσικοκινητικής, έπαιξαν τα αγαπημένα τους κομμάτια, και όλοι μαζί υποδεχθήκαμε και καλωσορίσαμε τη νέα μουσική παρέα του εργαστηρίου, τη χορωδία μας, η οποία τραγούδησε κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Στη γιορτή, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και η ομάδα των μικρών φλογεριστών, που τράβηξε την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών, χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος του έρχεται.

Στη γιορτή μας παρευρέθησαν ο δήμαρχος Κέας κος Γιάννης Ευαγγέλου καθώς και δάσκαλοι από τα σχολεία του νησιού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και τη συνεχή στήριξη.

 

Μουσικές της Μεσογείου - Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017

Για τη θερινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2017 είναι αρκετό να παραθέσουμε το συγκινητικό μήνυμα που λάβαμε από την κ. Έφη Μηνακούλη. Η καθηγήτρια φωνητικής και μαέστρο της χορωδίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που, χάρη στη χορηγία του John S. Fafalios Foundation, συνεργάστηκε στενά με τους δασκάλους και τους μαθητές του Εργαστηρίου και συνέβαλε ενεργά στην επιτυχία της συναυλίας, μας γράφει:

Μουσικές της Μεσογείου - Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017«Η συναυλία μας με τίτλο Μουσικές της Μεσογείου έγινε εχθές στο θεατράκι κάτω απο το παλιό δημαρχείο, με την συμμετοχή όλων των μαθητών του πιάνου, της κιθάρας και της μουσικής προπαιδείας και της χορωδίας του μουσικου εργαστηριού.

Ολοκληρώθηκε έτσι μια πορεία τριών μηνών, η οποία προσέφερε υπέροχες στιγμές σε όλους μας. Κύριος στόχος μας ήταν η μουσική σύμπραξη η οποία έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να βίωσουν στην πράξη θεμελιώδεις μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, η μελωδία, η αρμονική συνοδεία, το κούρδισμα, οι διαφοροποίησεις της δυναμικής, η επικοινωνία με τον μαέστρο και ανάμεσα στους μουσικούς. Παράλληλα αναπτύχθηκε ομαδικό πνεύμα που βοήθησε τα παιδιά να ξεπεράσουν το φυσικό άγχος που συνοδεύει την ερμηνεία μπροστά στο κοινό. Τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί παιδιά και γονείς οι οποίοι προσήλθαν συνεπέστατα σε όλες τις πρόβες, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηρίοτητες και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο ηταν εμφανής η "χαρά που σου δίνει η μουσική", όπως έλεγε ένα απο τα τραγούδια μας. Το φινάλε επεφύλαξε μια υπέροχη έκπληξη στο ακροατήριο καθώς ενας απο τους πιο αγαπητούς παραδοσιακούς μουσικούς ο Αντώνης Ζουλός τραγούδησε και έπαιξε βιολί μαζί μας αποδυκνείοντας έμπρακτα ότι η μουσική ειναι μία.

Ευχαριστώ πολύ τον σύνδεσμο Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας και το ίδρυμα John Fafalios που μου εδωσαν την ευκαιρία να συμπράξω με τους καθηγητές Αλέξη Σακίρι, Ιουλία Μιχαηλίδου και Κωνσταντίνα Βρεττού και τους μαθητές τους και να μοιραστώ μαζί τους τόσο δυνατές μουσικές στιγμές.

Και σε άλλα με υγεία!»

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Έφη Μηνακούλη για τη συμβολή της στη συναυλία αλλά και για τη συνολική συμπαράστασή της στο έργο του Συνδέσμου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας 2017Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Στις 3 Ιουνίου 2017 και για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια οι κιθαριστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας είχαν τη χάρα να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο μάθημα κιθάρας- σεμινάριο, στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" στην Κορησσία, με τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη.

Οι μικροί κιθαριστές είχαν τη δυνατότητα να δείξουν την πρόοδό τους και τη χαρά να παίξουν μαζί με τον διακεκριμένο μουσικό, αποκομίζοντας έτσι πολύτιμες γνώσεις- εμπειρία και ένα σημαντικό κίνητρο για να εξελιχθούν έως την επόμενη επίσκεψη, την οποία περιμένουμε όλοι μας με μεγάλη χαρά. Η δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Αλέξης Σακίρι ήταν εκεί για να εμψυχώσει και να πλαισιώσει την προσπάθειά τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Πρόβα χορωδίας του Μουσικού Εργαστηρίου ΚέαςΠρόβα χορωδίας του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Μια ξεχωριστή πρόβα χορωδίας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κέας «Στυλιανός Ρέστης» το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Την χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας συντόνισε η καθηγήτρια φωνητικής και μαέστρος της χορωδίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κ. Έφη Μηνακούλη. Η κα Μηνακούλη δούλεψε πρώτα με τα παιδιά της προπαιδείας και μετά συνατήθηκε και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη χορωδία των μεγαλύτερων παιδιών και ενηλίκων. Οι χορωδίες θα συμμετάσχουν στη μουσική γιορτή που οργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο τέλος της σχολικής χρονιάς!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας 2016

Με αφορμή το τελευταίο μάθημα για το 2016, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας έβαλαν το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη και υποδέχτηκαν τις γιορτές με μουσική και διαδραστικό παιχνίδι.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας 2016Συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στο πνευματικό κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" το τμήμα της προπαιδείας, με δασκάλα τη Τζούλια Μιχαηλίδου, το τμήμα του πιάνου με δασκάλα την Κωνσταντίνα Βρεττού και το τμήμα τις κιθάρας με δάσκαλο τον Αλέξη Σακίρι, έπαιξαν μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μουσικό παιχνίδι, τοποθετώντας μία νότα ο καθένας σε ένα μεγάλο πεντάγραμμο με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού. Στο τμήμα της προπαιδείας οι γονείς συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί με τους μικρούς μας μαθητές. Η γιορτή έκλεισε με τα ντόπια κάλαντα, με τσαμπούνα και τουμπί, παραδοσιακούς χορούς και ευχές για το 2017.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Μουσικό Καλειδοσκόπιο» στην Κέα

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή συναυλία.

«Μουσικό Καλειδοσκόπιο» στην ΚέαΣτην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία παρουσιάστηκε το «Μουσικό Καλειδοσκόπιο», μια συναυλία με την επιμέλεια της κ. Νίνα Πατρικίδου με τους Ανδρέα Ανθόπουλο στο φαγκότο και Γιάννη Μπόντη στο τρομπόνι, ενώ η ίδια η κ. Πατρικίδου συνόδευσε τους δύο νέους με την άψογη ερμηνεία της στο βιολί. Ακούστηκαν έργα των Blume, B. Bartók, Mozart, Vivaldi κ.ά.

Οι 3 μουσικοί κατάφεραν με τις επιλογές των έργων αλλά και με την επικοινωνία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας με το κοινό να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους και μέσα από τον συνεχή διάλογο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τους ευχαρίστησαν όλοι θερμά και ιδιαίτέρως οι δάσκαλοι του μουσικού εργαστηρίου Αλέξης Σακίρι, Τζούλια Μιχαηλίδου και Κωνσταντίνα  Βρεττού.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2016Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2016

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας παρουσίασαν την καλοκαιρινή τους συναυλία στο πνευματικό κέντρο "Στυλινός Ρέστης" στην Κορησσία.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θετική και το θερμό τους χειροκρότημα ενθάρρυνε μαθητές και δασκάλους να συνεχίσουν το μουσικό τους ταξίδι!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στην ΑθήναΤο Μουσικό Εργαστήρι Κέας στην Αθήνα

Στις 17 Απριλίου 2016 11 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας επισκέφθηκαν την Αθήνα!

Με το δάσκαλό τους Αλέξη Σακίρι επισκεφτήκανε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Η παράσταση, αλλά και η φωτογράφιση με τους πρωταγωνιστές, γέμισε με ανθουσιασμό τα παιδιά της Κέας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ο Δρ. Νίκος Νίκος Ξανθούλης στην ΚέαΟ Δρ. Νίκος Νίκος Ξανθούλης στην Κέα

Στις 2 Απριλίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία Κέας ο συνθέτης - ερευνητής Δρ. Νίκος Ξανθούλης παρουσίασε το θέμα «Από την Αρχαία Ελλάδα και τη Μουσική της στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Τέχνη».

O Δρ. Νίκος Ξανθούλης αναφέρθηκε στην αρχαία ελληνική μουσική και την επίδρασή της στην ιστορία και τους σημαντικούς σταθμούς της μουσικής. Επίσης ανέλυσε την παράλληλη πορεία «του χρωστήρα και του δοξαριού», δηλαδή της μουσικής με τη ζωγραφική στην Ευρώπη από το Μεσαίωνα έως τις μέρες μας. Τέλος παρουσίασε και ερμήνευσε μουσικά έργα με ανακατασκευασμένα όργανα, όπως η αρχαία ελληνική λύρα και η σάλπιγγα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι ΚέαςΣτις 28 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές και οι δάσκαλοι κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν ένα εποικοδομητικό σεμινάριο κλασικής κιθάρας με τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας κ. Δημήτρη Κουρζάκη στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία Κέας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλο το πρόγραμμα του Σεμιναρίου και αποκόμισαν από αυτό σημαντικά εφόδια για να συνεχίσουν την καλλιτεχνική τους πορεία! Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Κουρζάκη για τις πολύτιμες συμβουλές του!

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»: η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην Κέα

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην ΚέαΣτις 20 Φεβρουαρίου 2016, 50 παιδιά της Κέας, ηλικίας 4 έως 14 ετών, παρακολούθησαν στο Δημοτικό Σχολείο Κορησσίας το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού της συγγραφέως και μουσικού Μαριβίτας Γραμματικάκη "Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί". Η Μαριβίτα Γραμματικάκη τους καθήλωσε τα παιδιά με την αφήγησή της. Αφού τους εξήγησε τα στάδια στο στήσιμο ενός παραμυθιού, διηγήθηκε παραμύθια, με τη βοήθεια των παιδιών, τα οποία απαντούσαν σε ερωτήσεις της, είτε με τον λόγο ή ακόμη και την κίνηση. Διηγήθηκαν ακόμη, τα ίδια μια ιστορία με την ενθάρρυνση και τη βοήθειά της. Τα παιδιά συμμετείχαν με προσοχή αλλά και ενθουσιασμό στο εργαστήρι!

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Κορησσίας, «Στυλιανός Ρέστης», η συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη παρουσίασε το σεμινάριο για ενήλικες με τίτλο «Εσωτερικό παιδί και παραμύθι». Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί. Η Μαριβίτα Γραμματικάκη δεν είχε προετοιμάσει απλώς μια ομιλία, αλλά ένα βιωματικό σεμινάριο στο όποιο όλοι συμμετείχαν ενεργά, αποκαλύπτοντας στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες το «εσωτερικό παιδί» τους δημιουργώντας μια ουσιαστική εμπειρία για όλους!

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην ΚέαΣτις 22 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας στην Κέα φιλοξένησαν τη μουσικό της Λυρικής Σκηνής και συγγραφέα παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους Μαριβίτα Γραμματικάκη. Τα 70 περίπου παιδιά του σχολείου χωρίστηκαν σε δυο τμήματα και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, να συμμετέχουν και να φτιάξουν το δικό τους μουσικό παραμύθι. Επίσης να μάθουν τα μουσικά όργανα, πώς λειτουργεί η ορχήστρα, και να παίξουν μουσικά-ρυθμικά σχήματα με το σώμα τους. Τα παιδιά μαγεύτηκαν από την χαρισματική αφηγήτρια και με διαδραστικό τρόπο, έζησαν για δυο ώρες το δικό τους μουσικό παραμύθι.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί και Εσωτερικό παιδί και παραμύθι!

 

Το Μουσικό εργαστήρι Κέας επισκέπτεται τη Λήμνο

Το Μουσικό εργαστήρι Κέας επισκέπτεται τη Λήμνο

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου φιλοξένησε, στις 7 Φεβρουαρίου 2016 την καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, Ηώ Αδαμοπούλου, καθώς και 4 μαθητές του τμήματος πιάνου. Οι μαθητές από την Κέα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου και να συμπράξουν σε κομμάτια για 4 χέρια στο πιάνο, καθώς και να γίνουν μέρος της Μικτής Ορχήστρας του Εργαστηρίου.

Αν και οι καιρικές αντιξοότητες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ημερών περιόρισαν τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά και των δύο εργαστηρίων υπήρξαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα, προσμένοντας την επόμενη φορά που θα τους δοθεί μία αντίστοιχη ευκαιρία συνάντησης με μαθητές άλλων μουσικών εργαστηρίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος ‪‎Μουσική Για Όλους‬ που οργανώνει φέτος ο Σύνδεσμος Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας.

Δείτε περισσότερες video από την επίσκεψη YouTube με την ευγενή φροντίδα της Νίκης Μπουζιωτοπούλου!

 

«Η επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού»
Εισήγηση του μουσικού Διονύση Μαλλούχου στην Κέα

«Η επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού»Στις 23 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία Κέας, ο μουσικός Διονύσης Μαλλούχος μίλησε για την επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού, ένα θέμα που προκάλεσε το ενδιαφέρον των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, που το παρακολούθησαν, ανεξάρτητα με τη σχέση που έχουν με τη μουσική. Στην παρουσίαση έγινε αναφορά σε πολλές σχετικές επιστημονικές έρευνες που ανιχνεύουν πώς εξελίσσεται η προσωπικότητα ενός παιδιού όταν μαθαίνει κάποιο μουσικό όργανο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική για Όλους», που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Τερέζα Μπρίφα - Αλέξης Σακίρι - Αθηνά Ελευθερία Δεμέναγα - Δημήτρης Κοζαδίνος200 κιθάρες για την Ελλάδα και για το Μάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τις «200 κιθάρες» και διευθυντή τον Βαγγέλη Μπουντούνη στις 23/10/15 «Για την Ελλάδα» και 24/10/15 «Για τον Μάνο».

Συμμετείχαν τρεις γενιές δασκάλων και μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας του Συνδέσμου «Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας». Η Τερέζα Μπρίφα, από τις πρώτες δασκάλες του Μουσικού Εργαστηρίου, ο πρώην μαθητής της και σημερινός δάσκαλος Αλέξανδρος Σακίρι και η νεώτερη γενιά μαθητών Αθηνά-Ελευθερία Δεμέναγα και Δημήτρης Κοζαδίνος. Επίσης άλλος ένας δάσκαλος του Συνδέσμου, που δίδαξε στο Μουσικό Εργαστήρι στη Κύθνο, o Μπάμπης Γούλας.

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου 2015

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιουλίδας,προσκάλεσαν το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στην εκδήλωση της Πανσελήνου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Ν. Γκάτσο και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου 2015.

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου 2015Η δεκαμελής ορχήστρα των Κιθαριστών του Μουσικού Eργαστηρίου έκανε την έναρξη της εορτής με κλασικά και σύγχρονα έργα διασκευασμένα για τις κιθάρες. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν 11 παιδιά κυρίως του δημοτικού που με πολύ κέφι και εργατικότητα προετοίμασαν και παρουσίασαν μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Γκάτσου, στο πιάνο και στη χορωδία. Ακούστηκαν τα εξής κομμάτια: Γεια και χαρά σου Βενετιά, Το αστέρι του βοριά, Η μικρή Ραλλού, Έλα πάρε μου τη λύπη, Άν θυμηθείς το όνειρό μου, Χάρτινο το φεγγαράκι, Μάτια βουρκωμένα, Γιαρέμ γιαρέμ..

Για άλλη μια φορά τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο,που μας έκανε την τιμή να γεμίσει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Συναυλία κιθαριστών Μουσικού Εργαστηρίου Κέας στο "Μυλοπόταμο"

Συναυλία κιθαριστών Μουσικού Εργαστηρίου Κέας στο "Μυλοπόταμο"Στις 20 Αυγούστου 2015 οι κιθαριστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας "Ο Μυλοπόταμος".

Οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό, που είχε επισκεφθεί το νησί, διάσημα έργα από τον Vivaldi, τον Shοstakovich, τον Χατζιδάκι και από το ευρωπαϊκό σινεμά. Το χειροκρότημα των 150 θεατών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα παιδιά και το δάσκαλο και η κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Επίσης φέτος είχαμε την χαρά να βρίσκεται δίπλα μας ένας παλιός μαθητής του Μουσικού Εργαστηρίου, ο Μάρκος Δεστέφανος, ο οποίος ύστερα από το τέλος τον σπουδών του στο Διεθνές Ίδρυμα Morzateum, δραστηριοποιείται μουσικά στην Αυστρία.

Ευχαριστούμε το Κέντρο ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας "Ο Μυλοπόταμος" που κάθε καλοκαίρι μας εντάσσει στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

 

Ανοιξιάτικη εκδρομή Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Ανοιξιάτικη εκδρομή Μουσικού Εργαστηρίου ΚέαςΤην Κυριακή 3 Μαΐου 2015 οι κιθαριστές του Μουσικού Εργατηρίου Κέας υποδέχτηκαν την άνοιξη με μουσικές στην μαγευτική φύση του νησιού, που αυτήν την περίοδο αναγεννάται ύστερα από ένα βαρύ χειμώνα.

Προορισμός: ο αρχαιολογικός οικισμός της Αγ. Ειρήνης απέναντι από το Βουρκάρι κάτω από τα δέντρα και δίπλα στη θάλασσα.

Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και οι μουσικές τους δεν άφησαν κανέναν επισκέπτη αδιάφορο, πολύ από αυτούς μας ενθάρρυναν και άλλοι άκουγαν σιωπηλά με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Τελικός αποδέκτης όμως ήταν τα ίδια τα παιδιά που από την εμπειρία τους αυτή αντιλήφθηκαν πως η μουσική μας ενώνει και ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας διοργάνωσε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης». Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές από το τμήμα της προπαίδειας, το πιάνο και την ορχήστρα των κιθαριστών πλημμύρισαν την αίθουσα, δίνοντας έτσι το στίγμα των εορτών στο νησί αλλά και στα ίδια τα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου ΚέαςΟ δάσκαλος της κιθάρας Αλέξανδρος Σακίρι και η δασκάλα πιάνου Ηώ Αδαμοπούλου, από κοινού ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Κέας κο. Γιάννης Ευαγγέλου, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, για το ενδιαφέρον του για τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου και τις ανάγκες τους,  την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κα. Ρίτσα Μορφωνιού που τους ενθάρρυνε με τόση ευγένεια και καλή διάθεση, την Πρόεδρο της κοινωφελούς, κα. Μαρία Ξυδοπούλου, που με τη θετική της διάθεση δίνει λύσεις σε όλα τα πρακτικά ζητήματα και όχι μόνο, την κα. Ρένα Βελισσαροπούλου, επικεφαλής της μειοψηφίας, που δεν παραλείπει με ευαισθησία να είναι κοντά στις εκδηλώσεις του Εργαστηρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνθηκε στην κα. Ελένη Τσιόγκα για την ανεκτίμητη βοήθειά της και την προσφορά της και στις κ. Κατερίνα Δεμένεγα και Καφεδιά Σίμου, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με πολύ διάθεση και κέφι. Τέλος είναι πολύτιμη η διάθεση για προσφορά και συμπαράσταση της κα. Ζωζώς Μουζάκη και της κα. Σοφίας Μπερκέτη, που πάντα είναι παρούσες με δίκη τους πρωτοβουλία, προτού καν χρειαστεί να ζητηθεί!

Στα πλαίσια της γιορτής έγινε και η λαχειοφόρος αγορά με τη βοήθεια των γονιών και τη γενναιοδωρία των φίλων του Εργαστηρίου. Η προσφορά όλων θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστούμε. Χαιρόμαστε που όλοι οι γονείς έχουν πλέον αντιληφθεί τη σημαντική προσφορά του Συνδέσμου και θέλουν μια πιο άμεση επαφή με τους ανθρώπους που πάντα αθόρυβα φροντίζουν για μας. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους φίλους και γονείς που μας εμπιστεύονται και μας δίνουν την χαρά να δημιουργούμε!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο "Μυλοπόταμο"

Στις 24 Αυγούστου 2014 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας συμμετείχε για μια ακόμα φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου ανάδειξης αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Κέας "Μυλοπόταμος". Η συναυλία του έχει γίνει πια αναπόσπαστο τμήμα των θερινών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες κάθε καλοκαίρι.

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο Αγροτικό Λαογραφικό και Πολιτιστικό ΜουσείοΤο αμφιθέατρο γέμισε με ανθρώπους όλων το ηλικιών οι οποίοι απόλαυσαν γνωστά τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια από τους μαθητές του Εργαστηρίου. Στο τέλος της συναυλίας το θερμό χειροκρότημα τους και το πλατύ χαμόγελό τους έδωσαν στους συντελεστές της εκδήλωσης τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μουζάκη, εμπνευστές και δημιουργούς του Λαογραγικού Μουσείου Κέας και ιδιαίτερα στον Ανδρέα Μουζάκη, μαθητή του Εργαστηρίου μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της πανσελήνου 2014

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στις εκδηλώσεις της πανσελήνου 2014Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων προσκάλεσε το Μουσικό Εργαστήρι Κέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιουλίδας,να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Πανσελήνου, αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν τεράστια. Τα παιδιά προετοίμασαν μελοποιημένα ποιήματα του Οδ. Ελύτη: το τρελοβάπορο, το θαλασσινό τριφύλλι, το χελιδόνι, το παράπονο, την ποδηλάτισσα. Αφού ενημερώθηκαν για την ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, με πολύ σεβασμό και κέφι σχεδίασαν επίσης ζωγραφιές πάνω σε στίχους του ποιητή που εκτέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκπληξη μας ήταν πολύ μεγάλη όταν μας ζητήθηκε η "αφίσα" αυτή να μείνει στο Μουσείο!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 30 παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου. Η ανταπόκριση του κόσμου, ιδιαίτερα των ντόπιων, την βραδιά αυτή ήταν μεγάλη. Πάνω από 540 άτομα ήρθαν να θαυμάσουν το Μουσείο,να τιμήσουν τον ποιητή και να δουν τα παιδιά μας.

Ο Δήμος Κέας για άλλη μια χρονιά στήριξε την συνεργασία αυτή και ντόπιοι φορείς και ιδιώτες συμμετείχαν προσφέροντας κεράσματα. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο και ιδιαίτερα την κα. Μ. Κουτσουμπού που μας έδωσε την ευκαιρία αυτή για άλλη μια χρονιά και που στηρίζει με τόση φροντίδα και αγάπη το Μουσικό Εργαστήρι,καθώς και όλο το προσωπικό του Μουσείου που υποδέχτηκε τα παιδιά με πολύ καλοσύνη,υπομονή και ευγένεια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλίου Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο «Στ. Ρέστης» στην Κορησσία Κέας, η γιορτή λήξης των μαθημάτων του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας για τη χρονιά 2013-2014.

Καλοκαιρινή Συναυλίου Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2014Στη γιορτή αυτή πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου σε πιάνο και κιθάρα, από μικρά παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική παίζοντας στα μαθήματα της προπαιδείας, έως μεγάλους ανθρώπους, ενήλικες, εργαζόμενους, γονείς οι ίδιοι, που θέλησαν να θυμηθούν ή και να συνεχίσουν ίσως τα νεανικά τους όνειρα για μια μουσική παιδεία.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστη από κόσμο, γονείς συγγενείς, φίλους των παιδιών, εκπροσώπους της σημερινής και της επερχόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απλούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν να δουν…. τι γίνεται μ’ αυτό το Μουσικό Εργαστήρι. Έκανε εντύπωση πόσο όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, θέλησαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους χωρίς κανένα δισταγμό, «τρακ» ή αυτή την αγωνία «αν θα τα καταφέρουν». Όλοι έδειχναν αποφασισμένοι να δείξουν ότι γι’ αυτούς, η μουσική και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος τους σ’ αυτόν τον τομέα, ήταν όχι απλά ένα «μάθημα» αλλά τρόπος ζωής ενταγμένος στην καθημερινότητα τους.

Περισσότεροι από 40 μαθητές διφορετικών ηλικιών δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε πιάνο και κιθάρα και έπαιξαν αξιόλογα κομμάτια κλασσικής ή/και έντεχνης μουσικής, σ’ αυτά τα δύο όργανα με τη συνδρομή των δασκάλων τους Ηώς Αδαμοπούλου και Αλέξανδρου Σακίρι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή στο Μουσικό Εργαστήρι ΚέαςΜε αφορμή το Φεστιβάλ «Μέρες Μουσικής- Μέρες Κιθάρας» της Σίφνου οι διακεκριμένοι σολίστ κιθάρας κ. Ευάγγελος Μπουντούνης και κα. Μάρω Ραζή, επισκέφθηκαν το Μουσικό Εργαστήρι Κέας την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014.

Παιδιά και γονείς περίμεναν με μεγάλη αγωνία την επίσκεψη αυτή και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κ. Μπουντούνης άκουσε τα παιδιά τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί με την ορχήστρα και τους ενθάρρυνε για την πρόοδο και την προσπάθειά τους. Τα παιδιά και ο δάσκαλός τους, Αλέξης Σακίρι, από την μεριά τους ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση χαρά και αυτοπεποίθηση από την εμπειρία αυτή και απέκτησαν ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπουντούνη και την κα. Ραζή για την καλή τους διάθεση!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

 

Εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr