Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English

Εκδηλώσεις Μουσικών Εργαστηρίων | Χειμώνας 2014-2015

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Σίφνο

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Σίφνο 2014Στις 28 Δεκεμβρίου 2014, τα παιδιά και οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη πήγαν από σπίτι σε σπίτι και από μαγαζί σε μαγαζί και τραγούδησαν τα κάλαντα όπως έχει πλέον καθιερωθεί τα τελευταία 5 χρόνια.

Τους στίχους των φετινών καλάντων του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη έγραψε η κ. Ειρήνη Γοζαδίνου:

Άι μας άλλη μια χρονιά, με γέλιο, κέφι στα πανιά
Όπως πέρυσι και φέτος, ήρθαμε το νέο έτος.

Παρόν το Μουσικό Σχολειό, φήνει το έτος το παλιό
κι εύχεται στο παρά πέντε, ευτυχές το δεκαπέντε.

Ο δρόμος μας η μουσική, είμαστε όλοι μας εκεί
Τ’ άστρο της ακολουθούμε, στην καρδιά μας το κρατούμε.

Σας δίνουμε χίλιες ευχές, γαλήνη να’ χουν οι ψυχές
Στις καρδιές να ανθούν λουλούδια, κεντημένα με τραγούδια.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας διοργάνωσε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης». Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές από το τμήμα της προπαίδειας, το πιάνο και την ορχήστρα των κιθαριστών πλημμύρισαν την αίθουσα, δίνοντας έτσι το στίγμα των εορτών στο νησί αλλά και στα ίδια τα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Εργαστηρίου ΚέαςΟ δάσκαλος της κιθάρας Αλέξανδρος Σακίρι και η δασκάλα πιάνου Ηώ Αδαμοπούλου, από κοινού ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Κέας κο. Γιάννης Ευαγγέλου, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, για το ενδιαφέρον του για τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου και τις ανάγκες τους,  την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κα. Ρίτσα Μορφωνιού που τους ενθάρρυνε με τόση ευγένεια και καλή διάθεση, την Πρόεδρο της κοινωφελούς, κα. Μαρία Ξυδοπούλου, που με τη θετική της διάθεση δίνει λύσεις σε όλα τα πρακτικά ζητήματα και όχι μόνο, την κα. Ρένα Βελισσαροπούλου, επικεφαλής της μειοψηφίας, που δεν παραλείπει με ευαισθησία να είναι κοντά στις εκδηλώσεις του Εργαστηρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνθηκε στην κα. Ελένη Τσιόγκα για την ανεκτίμητη βοήθειά της και την προσφορά της και στις κ. Κατερίνα Δεμένεγα και Καφεδιά Σίμου, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με πολύ διάθεση και κέφι. Τέλος είναι πολύτιμη η διάθεση για προσφορά και συμπαράσταση της κα. Ζωζώς Μουζάκη και της κα. Σοφίας Μπερκέτη, που πάντα είναι παρούσες με δίκη τους πρωτοβουλία, προτού καν χρειαστεί να ζητηθεί!

Στα πλαίσια της γιορτής έγινε και η λαχειοφόρος αγορά με τη βοήθεια των γονιών και τη γενναιοδωρία των φίλων του Εργαστηρίου. Η προσφορά όλων θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστούμε. Χαιρόμαστε που όλοι οι γονείς έχουν πλέον αντιληφθεί τη σημαντική προσφορά του Συνδέσμου και θέλουν μια πιο άμεση επαφή με τους ανθρώπους που πάντα αθόρυβα φροντίζουν για μας. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους φίλους και γονείς που μας εμπιστεύονται και μας δίνουν την χαρά να δημιουργούμε!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου στο ΚΗΦΗΣτις 13 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού Λήμνου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας, την οποία πλαισίωσε μουσικά η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

10 κιθάρες, 6 ξυλόφωνα, 1 πιάνο έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πρώτο μέρος, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου, η οποία ερμήνευσε βυζαντινά και παραδοσιακά Λημνιά κάλαντα που επιμελήθηκε και διηύθυνε η Νίκη Μπουζιωτοπούλου με τη συνοδεία των Τάσου Νηστευτόπουλου και Χρήστου Βαλασίδη στις λύρες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στην κατάμεστη αίθουσα ο κόσμος απόλαυσε χειροποίητα γλυκά και τραγούδησε μαζί με τα παιδιά μας γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ευχαριστούμε επίσης θερμά και τον ΟΕΠΑ Λήμνου για την ευγενική προσφορά στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και τον Βασίλη Κατωγούδη που επιμελήθηκε τον ήχο.

Το Μουσικό εργαστήρι Λήμνου στο bazaar του Δημοτικού Σχολείου ΜούδρουΣτις 14 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο του χωριού. Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων επανέλαβε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία μαζί με τη σύμπραξη του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Μουσικού Εργαστηρίου. Τα 300 και πλέον άτομα γεύτηκαν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που ετοιμάστηκαν από τους γονείς των παιδιών του δημοτικού.

Το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, η Μικτή Ορχήστρα και η Χορωδία Ενηλίκων μετέβησαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για να μεταφέρουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους φιλοξενούμενους του Κέντρου. Η παρουσία των μικρών παιδιών και η μουσική επένδυση της ημέρας αυτής έδωσε χαρά και ελπίδα στο Κ.Η.Φ.Η.. Στην εκδήλωση σημειώθηκε σημαντική παρουσία των Δημοτικών Αρχών.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 το Μουσικό Εργαστήρι Σαντορίνης παρουσίασε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικό Σχολείου των Φηρών. Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μουσικοί του Μουσικού Εργαστηρίου με την ακάματη καθοδήγηση της Ματίνας Κοτσιφού παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες και μεταμορφώθηκαν σε καλικάντζαρους, αγιοβασιλάκια και τυμπανιστές.

Μετά τη συναυλία ακολούθησε χριστουγεννιάτικο bazaar όπου πουλήθηκαν χειροτεχνήματα και λιχουδιές που δημιούργησαν οι γονείς και οι φίλοι, ώστε να βοηθήσουν στη λειτουργία του μουσικού εργαστηρίου.

Την επόμενη μέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014, μετά από πρόσκληση του δημοτικού σχολείου των Φηρών, μέλη του μουσικού εργαστηρίου ευχήθηκαν με το δικό τους μουσικό τρόπο στους μαθητές του σχολείου. Με ξυλόφωνα, νταούλια και φλογέρες τραγουδήσανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μπαίνοντας σε κάθε τάξη του δημοτικού, αλλά και στο ειδικό σχολείο των Φηρών.

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ.

 

 

« Εκδηλώσεις Εργαστηρίων | Καλοκαίρι 2014

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr