Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Η κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού ζωγραφικής 2017


Βασίλης Θεοχαράκης

Ο Βασίλης Θεοχαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά με καταγωγή από την Κίσαμο Χανίων και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιτυχημένος επιχειρηματίας και πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Θεοχαράκη. Καταξιωμένος ζωγράφος, μαθητής του μεγάλου ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τελευταίο επίτευγμά του είναι το "Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη".
Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με τον τίτλο του Άρχοντα Χαρτουλάριου.

 

Έλλη Σολομωνίδη Μπαλάνου

Η Έλλη Σολομωνίδη Μπαλάνου έλκει την καταγωγή της από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.
Σπούδασε ζωγραφική, ενδυματολογία, σκηνογραφία και ιστορία της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στην Περούτζια της Ιταλίας.
Νέα ακόμα συνεργάστηκε με την Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της ΕΡΤ ως μουσικός επιμελητής, σκηνογράφος και ενδυματολόγος ενώ συνέχισε με συνεργασίες στη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό και το Ελεύθερο θέατρο. Από το 1961 εργάστηκε ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα "Μεσημβρινή" και στο περιοδικό "Εικόνες" της Ελένης Βλάχου. Συνεχίζοντας, από το 1974 είναι μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας "Καθημερινή" αποτυπώνοντας με τα γνωστά πλέον σχέδιά της την πολιτιστική κίνηση της Αθήνας. Η ακούραστη πορεία της πλέον των σαράντα ετών στο σκίτσο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Όπως είπε ο Γιάννης Τσαρούχης: "... Η Έλλη Σολομωνίδη Μπαλάνου είναι από κείνα τα πρόσωπα της εποχής μας. Σκιτσάρει όχι για να δείξει ντοκουμέντο ενός γεγονότος, αλλά ένα ντοκουμέντο της ψυχής της..."

 

Καίτη Παπαθωμοπούλου

Αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και ερασιτέχνης ζωγράφος.
Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του μέχρι το 2008.
Υπεύθυνη της έκδοσης για το «Τετράδιο της Χρονιάς».
Στενή συνεργάτης της Φραγκίσκης Καρόρη. 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr