Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Ανακοινώσεις

Συναυλία με τη διεθνούς φήμης mezzosoprano Alexandra Gravas

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συναυλία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη διεθνούς φήμης mezzosoprano Alexandra Gravas, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο Αίθριο του Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Η Alexandra Gravas καταφέρνει με την μαγική φωνή και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες της να μαγεύει το διεθνές κοινό της και η φωνή της ξεπερνάει διαστάσεις συνόρων, γλωσσών και μουσικών στυλ.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Με του έρωτα τις ευωδιές…” αποτελεί ένα ερωτικό ταξίδι μέσα από το διεθνές ρεπερτόριο της καλλιτέχνιδος με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, τη Κίνα, το Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α., συνοδευόμενη από εκλεκτούς μουσικούς.

Συμμετέχουν:
Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Τσέλο: Γιάννος Γιόβανος
Μαντολίνο: Βιβή Γκέκα
Πιάνο-μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας

Είσοδος:10€

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευθείτε από

 • το www.viva.gr/tickets

 • το γραφείο του Συνδέσμου, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα

 • την είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3252012, Fax: 210 7711804 e-mail: info@filoitounisiou.gr

 

Καλοκαιρινές συναυλίες των Μουσικών Εργαστηρίων των νησιών

Όπως κάθε χρόνο σας προσκαλούμε με χαρά στις καλοκαιρινές συναυλίες των Μουσκών Εργαστηρίων του Συνδέσμου:

 • Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας
  Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, Ώρα 20:30, Παλαιό Δημαρχείο Ευδήλου
  Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, Ώρα 12:00, Παλαιό Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου

 • Μουσικό Εργαστήρι Σαντορίνης: «Με τραγούδια θα σας πω για τη γη που αγαπώ»
  Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, Ώρα: 19:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Φηρών
  Παραμυθοσυναυλία από τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Σαντορίνης
  Κείμενο - Αφήγηση: Μαριβίτα Γραμματικάκη
  Μουσική διδασκαλία: Ματίνα Κοτσιφού
  Η μαθητική συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του John S Fafalios Foundation.

 • Μουσικό Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη»: «Τα χρώματα της μουσικής»
  Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, Ώρα: 19:00, Πολιτσιστικό Κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου"

 • Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου
  Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, Ώρα: 20:00, Προαύλιος χώρος Δημοτικού Σχολείου Μούδρου
  Τμήματα μουσικής προπαιδείας, κλασικής κιθάρας και πιάνου
  Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, Ώρα: 20:00. Προαύλιος χώρος Δημοτικού Σχολείου Μούδρου
  Μικτή Ορχήστρα και Χορωδία Ενηλίκων Μουσικού Εργαστηρίου

 • Μουσικό Εργαστήρι Κέας: «Μουσικές της Μεσογείου»
  Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, Ώρα: 11.00 π.μ., Θεατράκι της Χώρας κάτω από το Ιστορικό Δημαρχείο
  Οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου και η χορωδία του συμπράττουν σε τραγούδια από την Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
  Μουσική διδασκαλία
  Κωνσταντίνα Βρεττού: πιάνο
  Τζούλια Μιχαηλίδου: μουσικοκινητική αγωγή
  Αλέξης Σακίρι: κιθάρα
  Έφη Μηνακούλη: Διδασκαλία - διεύθυνση χορωδίας
  Η μαθητική συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του John S Fafalios Foundation

 • Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου: «Ένα μύθο θα σας πω...»
  Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, Ώρα: 20:00, Θεατράκι Συλλόγου Σεριφίων
  Σε κείμενα και στίχους Μαριβίτας Γραμματικάκη
  Η μαθητική συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του John S Fafalios Foundation

 

Καλοκαιρινές συναυλίες με τη χορηγία του John S. Fafalios Foundation

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Μουσική για Όλους», που πραγματοποιήθηκε με τη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, για την προετοιμασία των ανανεωμένων καλοκαιρινών συναυλιών, στα Μουσικά Εργαστήρια των νησιών Κέας, Σαντορίνης και Σερίφου, με τη δωρεά του John S. Fafalios Foundation.

Στόχος μας είναι να αναδειχθούν στις συναυλίες αυτές τα ανανεωμένα και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα, όπως και η εκπαιδευτική διαδικασία, που εφαρμόζεται όλο το χρόνο με τα παιδιά των Μουσικών Εργαστηρίων. Έχουμε την τύχη συνεργάτες μας να είναι, και σε αυτήν την προσπάθεια, οι διακεκριμένοι μουσικοί κ. Δημήτρης Κουρζάκης, σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, κ. Έφη Μηνακούλη, μέτζο σοπράνο και ερμηνεύτρια αναγεννησιακού λαούτου και θεόρβης, και κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη, συγγραφέας, μουσικός και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Όλοι έχουν ήδη αρχίσει, από το χειμώνα, τη συνεργασία με τους δασκάλους μας, για τις επισκέψεις και το πρόγραμμά τους στα νησιά όπως και για τη σωστή προετοιμασία των παιδιών στα Μουσικά Εργαστήρια.

Τα οφέλη από αυτή τη δραστηριότητα είναι πολλαπλά:

 • Βοηθούν και ενεργοποιούν τους δασκάλους και τους μαθητές των Μουσικών Εργαστηρίων.

 • Προβάλλουν τη δουλειά που γίνεται, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στις Δημοτικές Αρχές, στους γονείς και στο κοινό των νησιών. Επίσης παρακινούν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους.

 • Προβάλλει τη συνεργασία παιδιών, όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, όπως και τη σύμπραξη δασκάλων – παιδιών στην κοινή προσπάθεια.

 • Τέλος αναδεικνύει τη διαφορετική προσέγγιση, των Μουσικών Εργαστηρίων και της υποδομής που τα στηρίζει, από τους άλλους φορείς, που ενδεχομένως υπάρχουν στο κάθε νησί.

Ευχαριστούμε θερμά το John S. Fafalios Foundation για τη συμβολή του στην τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016-2017

Roy de Maistre

Στα πλαίσια της διεύρυνσης των μουσικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη» προτείνεται η διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό τη συνένωση της τέχνης και της μουσικής.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα με πυρήνα τους το ομαδικό πνεύμα των συμμετεχόντων και το σεβασμό στη προσωπικότητα του καθενός μέσα από την ομάδα, έχουν ως στόχο την ενεργητική μάθηση μέσω της εμπειρίας και του βιώματος αλλά και την ανάπτυξη των κλίσεων και των δεξιοτήτων του κάθε παιδιού που συμμετέχει σε αυτά μέσω της αυτενέργειας και της χρήσης όλων των αισθήσεων. Το βίωμα μέσω του παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων αποτελεί βασικό πυρήνα της πρακτικής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις το έτος 2016-2017 θα διεξαχθούν δυο εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου και θα αφορούν προσχολικές και σχολικές ηλικίες:

1. «Μουσικά παιχνίδια με τις τέχνες» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της προσχολικής ηλικίας αφορά τη σύζευξη όλων των τεχνών με τη μουσική. Χωρίζεται σε επτά ενότητες κάθε μια από τις οποίες θα αφορά μια τέχνη –μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο, γλυπτική, λογοτεχνία, φωτογραφία- και θα διενεργείται μια φορά το μήνα. Το πρόγραμμα αυτό θα βασίζεται σε παιχνίδια με τα μουσικά όργανα του Μουσικού Εργαστηρίου σε συνδυασμό με την εκάστοτε τέχνη που θα μελετάται σε κάθε συνάντηση.

2. «Η μουσική συναντάει τη τέχνη σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικής ηλικίας κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της τέχνης μέσα από επτά ενότητες, η κάθε μια από τις οποίες αντιστοιχεί σε μια περίοδο ή σε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα –προϊστορική, κλασική, βυζαντινή και μεσαιωνική, αναγέννηση, ρομαντισμός, ιμπρεσιονισμός, τέχνη του 20ου αιώνα και του σήμερα-. Τα παιδιά μέσω του βιωματικού παιχνιδιού και της καλλιτεχνικής πράξης θα ανακαλύψουν τις διάφορες τάσεις που αφορούν τη τέχνη.

Η μουσική, θα αποτελέσει σύμμαχο των υπόλοιπων τεχνών στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι, τόσο όσον αφορά την ενεργητική ακρόαση όσο και τη μουσική ερμηνεία από τα ίδια τα παιδιά.

Τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβρη του 2016 μέχρι και το Μάιο του 2017 στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη», ένα σαββατοκύριακο το μήνα.

 

Πρόγραμμα προσέγγισης LEADER

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έγκριση από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., της πρότασης του Συνδέσμου για το ακόλουθο έργο.

Το έργο «Φεστιβάλ διδασκαλίας και συναυλιών μουσικής και έρευνα και καταγραφή παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών στη Σίφνο» του δικαιούχου «Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» έχει ενταχθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. και χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο του Συνδέσμου Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-14:00 στο 210 3252012 αλλά και όλες τις ώρες με φαξ στο 210 7711804 ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης info@filoitounisiou.gr.


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr