Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Επικαιρότητα - Μάιος 2017

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου 2017, οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου - Καρόρη» είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα υψηλής ποιότητας σεμινάριο από τον διακεκριμένο σολίστ κιθάρας και παιδαγωγό Δημήτρη Κουρζάκη.

Ο Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι ΣίφνουΗ επίσκεψη του Δημήτρη Κουρζάκη στο νησί της Σίφνου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του συνδέσμου «Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ήδη υψηλού παρεχόμενου επιπέδου σπουδών στα μουσικά εργαστήρια που εποπτεύει.

Οι μαθητές της κιθάρας χωρίστηκαν από τον δάσκαλό τους Τάκη Γιαννόπουλο σε 3 τάξεις σύμφωνα με την ηλικία τους, ώστε η διδασκαλία να γίνει πιο προσιτή και να εξατομικευτεί στις ανάγκες κάθε κατηγορίας σπουδαστών. Έτσι, δόθηκε ένα σεμινάριο για τους μαθητές 6-12 ετών, ένα για τους μαθητές 13-18 ετών και ένα για τους ενήλικες σπουδαστές κιθάρας της Σίφνου. Σε αυτές τις τρεις ενότητες, ο Δημήτρης Κουρζάκης ασχολήθηκε τόσο με στοιχεία τεχνικής του οργάνου, όσο και με ερμηνευτικά σχόλια ανάλογα με την περίοδο γραφής των έργων που ερμήνευε ο κάθε μαθητής.

Οι μαθητές έφυγαν από το σεμινάριο κατενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες γνώσεις, έτοιμοι να πειραματιστούν με όλα αυτά που συζητήθηκαν στη διάρκεια του μαθήματος!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου 2017Στις 20 Μαΐου 2017, ο Δημήτρης Κουρζάκης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τη Σέριφο.

Οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον κ. Κουρζάκη και να κάνουν ένα ατομικό μάθημα, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, ανάλογα με το επίπεδο, μα υψηλής ποιότητας. Οι μαθητές δούλεψαν με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση με τον κ. Κουρζάκη και ο ίδιος δίδαξε επί πέντε συναπτές ώρες μαθητές όλων των ηλικιών, με αμείωτη ενέργεια! Η δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Βασίλης Λάμης ήταν εκεί για να εμψυχώσει και να πλαισιώσει την προσπάθειά τους.

Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ευχαριστεί βαθύτατα τον κύριο Κουρζάκη!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016

Όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργάνωσε και φέτος το διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα «Ένα όνειρο που είδα».

βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε για όγδοη συνεχή χρονιά τη γιορτή βράβευσης των έργων που επελέγησαν. Στις 8 Μαΐου 2017 όλα τα παιδιά από τη Λευκωσία, το Λουτράκι, τη Ρόδο, το Γύθειο, τη Λέρο και την Ιστιαία ήταν εκεί για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τα χέρια των μελών της κριτικής επιτροπής που απάρτιζαν οι εξής:

Το έργο της μαθήτριας Βαλάσιας- Μαρίας Μιχαλάκη από το Δημ. Σχολείο Φανών Ρόδου κρίθηκε ως εξαιρετικό και βραβεύτηκε εκτός συναγωνισμού.

Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν στους εξής:

Παιδιά 9-12 ετών:

  • βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 20161ο βραβείο: Άννα-Μαρία Μεγάλου, ΣΤ΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

  • 2ο βραβείο: Δανάη Βάρλα, Ε΄ τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου Λακωνίας

  • 3ο βραβείο: Χρήστος Νικολάου, Ε΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Κ. Β΄ - Στρόβολος Λευκωσίας

 Παιδιά 6-8 ετών:

  • 1ο βραβείο: Θωμάς Μπουντούρης, Α1 τάξη 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

  • 2ο βραβείο: Μαρία Μωράκη, Β΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Ξηροκάμπου Λέρου

  • 3ο βραβείο: Τριανταφύλλη Θηβαίου, Α΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας

βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 1.418 έργα από 84 σχολεία από τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα και την Κύπρο.

Την επίδοση των βραβείων ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη, σε μουσική Νίκου Ξανθούλη, με τίτλο «Το νησί της χαράς» (Εκδ. Καλέντη) από τις περιπέτειες του γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ, με αφήγηση και μουσική συνοδεία από πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο και μικτή χορωδία!

Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής των παιδιών ήταν εκτεθειμένα στον χώρο του Ιδρύματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Ως μια επιπλέον προσφορά προς τους νικητές του Διαγωνισμού, ο Σύνδεσμος οργάνωσε μια επίσκεψη στο εργαστήρι του ζωγράφου Βασίλη Σελιμά, στις 9 Μαΐου 2017.

Επίσκεψη στο ατελιέ του Βασίλη ΣελιμάΠέντε γονείς και οκτώ παιδιά (εκ των οποίων τα έξι διακρίθηκαν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Συνδέσμου), ήταν η ομάδα που είχε την τύχη να γνωρίσει το νέο ταλαντούχο, πολύ ξεχωριστό και ζεστό καλλιτέχνη Βασίλη Σελιμά. Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκαν πολύ άνετα μαζί του. Τους έδειξε τα διάφορα είδη χρωμάτων (ακρυλικά, τέμπερες, ακουαρέλες κλπ.) και τον τρόπο να τα αναμειγνύουν. Τους μίλησε αναλυτικά για μερικούς από τους πίνακές του και για το πώς επέλεξε το θέμα του. Τους παρότρυνε να παρατηρούν τον κόσμο και τα πράγματα γύρω τους και από εκεί να επιλέγουν τα θέματά τους. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο το ενδιαφέρον τους να μάθουν κάτι παραπάνω, μεγάλωνε. Ήταν ένα μαγευτικό πρωινό και τα παιδιά έφυγαν γεμάτα εικόνες, ερεθίσματα και γνώσεις για την ζωγραφική.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον καλλιτέχνη γι' αυτή την ανεκτίμητη προσφορά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

« Απρίλιος 2017

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr