Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Επικαιρότητα - Ιούλιος - Νοέμβριος 2017

Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στη συναυλία του Ηλ. Λιούγκου και της Δ. Στεφανίδου

Στις 18 Νοεμβρίου 2017, η χορωδία ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου - Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη και η παιδική χορωδία του Μουσικού Eργαστηρίου Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Ήρμας Παπαναστασίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη συναυλία του Ηλία Λιούγκου και της Δέσποινας Στεφανίδου "Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι", στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία.

Δείτε video από τη συναυλία σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ξεναγήσεις που χαρήκαμε μαζί με τους φίλους μας

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία ΛαλαούνηΤην Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «ICARO – ΙΚΑΡΟΣ. Το εργαστήριο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988». Η ξενάγηση έγινε από την Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, κ. Κατερίνα Κορρέ – Ζωγράφου, η οποία έχει ασχοληθεί και ερευνήσει διεξοδικά θέμα και έχει εκδώσει σχετικά βιβλία. Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περίπου 400 αντικείμενα, που προέρχονται από την παραγωγή της αρχικά ιταλικής φίρμας I.C.A.R.O., με σημαντικότατα δείγματα βασισμένα στην κεραμική Iznik. Μετά τη ξενάγηση θα προσφέρθηκε καφές στο κυλικείο του Μουσείου.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 παρευρεθήκαμε με τους φίλους μας στο μοναδικό Μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να ξεναγηθούν από την κυρία Ιωάννα Λαλαούνη, Διευθύντρια του Μουσείου και κόρη του ιδρυτή, στα μόνιμα εκθέματα που απαρτίζονται από τις συλλογές του Ηλία Λαλαούνη. Κοσμήματα που δημιουργήθηκαν από την έμπνευση, την έρευνα και την μελέτη της προϊστορικής τέχνης στην Ελλάδα, την εποχή του Χαλκού, κοσμήματα της Κλασικής και της Ελληνιστικής περιόδου, το Βυζάντιο, την Περσική, Οθωμανική τέχνη και τους πολιτισμούς της Άπω Ανατολής, καθώς και τις συλλογές εμπνευσμένες από την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την προβολή παρουσίασης της ζωής και του έργου του Ηλία Λαλαούνη και την παρουσίαση δύο νέων εργαστηρίων του Μουσείου, που εφαρμόζουν νέες τεχνικές επεξεργασίας κοσμημάτων με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Με χορηγία της AEGEAN συνεχίζεται η λειτουργία των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας & Σαντορίνης

AegeanΟ Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» με μεγάλη χαρά αναγγέλλει πως η Aegean και η Olympic Air, αναγνωρίζοντας το έργο του Συνδέσμου στα ελληνικά νησιά, ανανέωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την συνεργασία μας, με τη χορηγία αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα-Ικαρία-Αθήνα από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο και Αθήνα-Σαντορίνη-Αθήνα από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο για τις επισκέψεις των
καθηγητών των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Σαντορίνης.

Olympic AirΟ Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της AEGEAN και της Olympic Air για την στήριξη των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Σαντορίνης, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους των απομονωμένων νησιών για μάθηση, επικοινωνία, εκδήλωση ενδιαφερόντων και την ανάδειξη τυχόν ταλέντων τους.

 

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου MuSifanto

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου MuSifanto 2017, διοργανώθηκε στις 4-10 Ιουλίου 2017 από το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» στη Σίφνο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας και συμβάλλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας για την οποία η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι» έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, μουσικής δωματίου και ένα σεμινάριο φλάουτου. Μαθητές των νησιωτικών Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου και μαθητές μουσικής από διάφορα μέρη της Ελλάδας που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από σπουδαίους μουσικούς, να τους ακούσουν να παίζουν στα ρεσιτάλ τους και να εμπνευσθούν από αυτούς.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές συναυλίες και ρεσιτάλ. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες ήταν ελεύθερη, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Δείτε όλο το χρονικό του Φεστιβάλ στη σελίδα του MuSifanto!

 

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι ΙκαρίαςΤο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας πργματοποίησε στον Άγιο Κήρυκο πρόγραμμα θερινής μουσικής απασχόλησης που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2017. Στο πρόγραμμα λειτούργησαν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής ORFF, πιάνου και θεωρίας της μουσικής στα οποία συμμετείχαν 19 παιδιά.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2017 τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά και την πρόοδο τους σε μια εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαρδά που για ακόμα μια φορά προσέφερε τη βοήθειά του σε ό,τι χρειαστήκε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το πρόγραμμα στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

 

« Ιούνιος 2017

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr