Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Επικαιρότητα - Μάιος 2014

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2013

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκλεψε την παράσταση η "μικρή παιδική ορχήστρα" της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου, που συνόδευσε μουσικά την απονομή των βραβείων του φετινού διαγωνισμού ζωγραφικής μεταξύ παιδιών από δημοτικά σχολεία των νησιών και των παράκτιων πόλεων με θέμα «αγαπημένες εικόνες του τόπου μου». Όμως και οι μικροί και μικρές ζωγράφοι εντυπωσίασαν με τα έργα τους αλλά και με την τρυφερή παρουσία τους.

Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2013Η εκδήλωση έγινε στις 28 Μαΐου 2014 στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Β. Θεοχαράκης, που συμμετείχε και στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων.

Την Κριτική Επιτροπή απάρτιζαν οι εξής:

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους:

  • Α΄ βραβείο - Σοφία Ηλιοπούλου από το Δημοτικό Σχολείο Τολού Αργολίδος

  • Βράβευση νικητών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2013Β΄ βραβείο - Σωκράτης Μαυραγάννης από το 2o Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

  • Γ΄ βραβείο - Νικολένα Κοσταδίνοβα από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων, Λάρνακα, Κύπρος

  • 1ος Έπαινος - Ευάγγελος Κομνηνάκης από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας

  • 2ος Έπαινος - Κέλλυ Τιρτίγκου από το 1ο Σμήνος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Χαλκίδας

  • 3ος Έπαινος - Υρώ Παπαβασιλείου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

Στο διαγωνισμό εστάλησαν πάνω από 600 έργα παιδιών από σχολεία, σμήνη πουλιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και πολιτιστικούς συλλόγους.

Τα έργα εκτέθηκαν επί μία εβδομάδα στο φουαγιέ του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση θα μεταφερθεί τον Ιούλιο στη Σίφνο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μέρες Μουσικής- Μέρες Κιθάρας» που διοργανώνει εκεί στις 9-13 Ιουλίου ο Σύνδεσμος.

Η "μικρή παιδική ορχήστρα" της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας ερμήνευσε έργα Νεημάτοφ, Händel, Beethoven, Bukinik, Brahms, Paganini, Saint-Sans, Schlemuller, Shtraus, Prokofiev και Ostrovsky.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

 

« Απρίλιος 2014

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr