Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Επικαιρότητα - Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2018

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ARION Athens Hotel.

Στη πιο αυθεντική γειτονιά της Αθήνας, στου Ψυρρή, παραδοθήκαμε για λίγο στη μαγεία του Αιγαίου χάρη στη προβολή της ταινίας «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» της Λουκίας Ρικάκη η οποία ευγενικά μας το παραχώρησε. Είδαμε εικόνες μοναδικές, ύμνο για τα νησιά μας, τη φυσική τους ομορφιά, ιδιαίτερα η θάλασσα, τους ανθρώπους, τα αρχαία μνημεία, και το φως που μαγεύει. Ζήσαμε ένα ταξίδι συναρπαστικό όπως περιγράφτηκε από μια πλειάδα ποιητών Ελλήνων και ξένων σε μια αφήγηση, με τη ζεστή και εκφραστική φωνή του Δημήτρη Καταλειφού.

Στη συνέχεια μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου. Συνοδεύσαμε τις ευχές μας με κρασί και μεζεδάκια, και μοιραστήκαμε νέα και εντυπώσεις από τη δράση του Συνδέσμου.

Ευχαριστούμε θερμά τη κυρία Μαριλένα Σταθοπούλου για την παραχώρηση της αίθουσας του ξενοδοχείου ARION, τη φροντίδα της για κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης και την ευγενική προσφορά διαμονής στο ξενοδοχείο Kalamaki Beach Hotel στα Ίσθμια Κορινθίας στον τυχερό νικητή του φλουριού της βραδιάς. Ευχαριστούμε και όλους τους αγαπημένους μας φίλους για τη συμμετοχή του!

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη υποστήριξη των Μουσικών Εργαστηρίων στα νησιά.

 

To Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στη συναυλία της Καλλιόπης Βέττα

Στις 20 Ιανουαρίου 2018 η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου - Καρόρη» και η παιδική χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Ήρμας Παπαναστασίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μουσική εκδήλωση ''Μελοποιημένη Ποίηση Ελληνίδων Ποιητριών με την Καλλιόπη Βέττα''!

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία. Την ενορχήστρωση, τη μουσική επιμέλεια και το πιάνο είχε αναλάβει o καταξιωμένος Γ. Ιωάννου, ενώ το βιολί βρισκόταν στα χέρια του δεξιοτέχνη Κ. Γκουβέντα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλώση στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook.
photo credits: Giannis Kontos Photography

 

 

« Δεκέμβριος 2017

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr