Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Επικαιρότητα - Ιούλιος - Οκτώβριος 2017

Με χορηγία της AEGEAN συνεχίζεται η λειτουργία των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας & Σαντορίνης

AegeanΟ Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» με μεγάλη χαρά αναγγέλλει πως η Aegean και η Olympic Air, αναγνωρίζοντας το έργο του Συνδέσμου στα ελληνικά νησιά, ανανέωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την συνεργασία μας, με τη χορηγία αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα-Ικαρία-Αθήνα από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο και Αθήνα-Σαντορίνη-Αθήνα από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο για τις επισκέψεις των
καθηγητών των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Σαντορίνης.

Olympic AirΟ Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της AEGEAN και της Olympic Air για την στήριξη των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Σαντορίνης, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους των απομονωμένων νησιών για μάθηση, επικοινωνία, εκδήλωση ενδιαφερόντων και την ανάδειξη τυχόν ταλέντων τους.

 

4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου MuSifanto

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου MuSifanto 2017, διοργανώθηκε στις 4-10 Ιουλίου 2017 από το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» στη Σίφνο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας και συμβάλλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας για την οποία η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι» έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, μουσικής δωματίου και ένα σεμινάριο φλάουτου. Μαθητές των νησιωτικών Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου και μαθητές μουσικής από διάφορα μέρη της Ελλάδας που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από σπουδαίους μουσικούς, να τους ακούσουν να παίζουν στα ρεσιτάλ τους και να εμπνευσθούν από αυτούς.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές συναυλίες και ρεσιτάλ. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες ήταν ελεύθερη, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Δείτε όλο το χρονικό του Φεστιβάλ στη σελίδα του MuSifanto!

 

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι ΙκαρίαςΤο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας πργματοποίησε στον Άγιο Κήρυκο πρόγραμμα θερινής μουσικής απασχόλησης που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2017. Στο πρόγραμμα λειτούργησαν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής ORFF, πιάνου και θεωρίας της μουσικής στα οποία συμμετείχαν 19 παιδιά.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2017 τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά και την πρόοδο τους σε μια εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαρδά που για ακόμα μια φορά προσέφερε τη βοήθειά του σε ό,τι χρειαστήκε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το πρόγραμμα στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

 

« Ιούνιος 2017

Αρχείο Δραστηριοτήτων


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr